x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Razie în Capitală: Zeci de șoferi au rămas fără permis de conducere

Razie în Capitală: Zeci de șoferi au rămas fără permis de conducere

de Redacția Jurnalul    |    23 Iun 2024   •   12:00
Razie în Capitală: Zeci de șoferi au rămas fără permis de conducere

Polițiștii de la Brigada Rutieră au aplicat zeci de sancțiuni, în valoare de peste 41.000 de lei, și au suspendat 17 permise de conducere, în noaptea de sîmbătă spre duminică, în urma unei razii în Capitală.

Un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost depistat pe o stradă din sectorul 1 al Capitalei în timp ce conducea mașina sub influența substanțelor psihoactive și în perioada în care avea dreptul de a conduce suspendat.

În urma testării preliminare efectuate cu aparatul DrugTest, au rezultat indicii cu privire la posibila prezența în organism a substanțelor interzise. Șoferul a fost dus la sediul INML pentru prelevare de mostre biologice, iar în cauză s-a deschis un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări „in rem” pentru săvârșirea în concurs a infracțiunilor prevăzute și pedepsite de art. 336 alin.2 și art. 335 alin. 2 din Codul Penal.

Un alt bărbat, în vârstă de 35 de ani, a condus mașina pe o stradă din sectorul 3 al Capitalei sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,50 mg/l alcool în aerul expirat. Șoferul a fost dus la sediul INML în vederea prelevării de mostre biologice, iar în cauză s-a deschis un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări „in rem” pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 336 alin.1 din Codul Penal.

De asemenea, o femeie în vârstă de 50 de ani a fost depistată în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din sectorul 1 al Capitalei sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. Femeia a fost sancționată cu amendă în valoare de 1485 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Razia a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică. Polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat în mai multe zone în scopul prevenirii accidentelor de circulație produse pe fondul conducerii vehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

În urma controalelor efectuate, polițiștii rutieri au aplicat 62 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 41.000 de lei și au constatat 5 infracțiuni la regimul rutier, între care două pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive; două pentru conducerea unui autovehicul cu permisul suspendat și una pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

De asemenea, au fost reținute 17 permise de conducere, astfel: 10 pentru conducere sub influența alcoolului (contravenție); 5 pentru infracțiunile la regimul circulației pe drumurile publice; unul pentru neacordare de prioritate de trecere vehiculelor, unul pentru nerespectarea culorii roșu a semaforului electric.

Totodată, au fost reținute 8 certificate de înmatriculare și două seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare pentru deficiențele tehnice constatate.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: sanctiune permis razie