x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandal pe casa de la Mitrea

Scandal pe casa de la Mitrea

de Violeta Fotache    |    17 Apr 2008   •   00:00
Scandal pe casa de la Mitrea

PROCES ● Andrei Hrebenciuc, dat în judecată
Un scandal mai vechi legat de imobilul din Strada General Nicolae Dona nr. 17 reapare pe firmamentul Justiţiei. Andrei Hrebenciuc, fiul deputatului PSD Viorel Hrebenciuc, a fost dat în judecată de  Marina Ilina Ghelber. Tatăl lui susţine că "totul este o prostie" şi că va face plîngere penală împotriva reclamantei "pentru că umblă cu falsuri".PROCES ● Andrei Hrebenciuc, dat în judecată
Un scandal mai vechi legat de imobilul din Strada General Nicolae Dona nr. 17 reapare pe firmamentul Justiţiei. Andrei Hrebenciuc, fiul deputatului PSD Viorel Hrebenciuc, a fost dat în judecată de  Marina Ilina Ghelber. Tatăl lui susţine că "totul este o prostie" şi că va face plîngere penală împotriva reclamantei "pentru că umblă cu falsuri".

Acţiunea de revendicare imobiliară a fost înregistrată la Tribunalul Bucureşti Secţia a III-a Civilă la 4 aprilie, avînd primul termen de judecată la data de 19 mai. Marina Ghelber se află în Franţa, dar şi-a împuternicit avocata, Mădălina Eisenstat, să o reprezinte. Imobilul situat în Sectorul 1 al Capitalei este în formă de "L", este compus din două apartamente şi are două ieşiri. Partea pe care o revendică Marina Ghelber, un apartament, a fost cumpărată de mama ei, Vasilescu Emilia Florica, în 1979, naţionalizat după plecarea acesteia în Franţa în 1984.  


PRIMA ÎNCERCARE. Femeia s-a judecat mai întîi cu familia pictorului Vesa pentru o parte din imobilul situat la adresa de mai sus. Marina Ghelber a pornit acţiunea în instanţă din 2001. "Ne judecăm cu familia Vesa, dar ei nici nu mai locuiesc însă acolo, aşa că ne-am adresat instanţei, îndreptîndu-ne împotriva lui Andrei Hrebenciuc, titularul contractului", ne-a declarat ieri avocata Mădălina Eisenstat. Aceasta ne-a explicat pe scurt povestea, precizînd că în Justiţie clienta sa revendică "partea de imobil care a fost naţionalizată, apartamentul pe care statul român i l-a vîndut familiei Vesa, pe Legea 112/1995, într-un timp foarte scurt de la formularea cererii". Reprezentantul legal al Marinei Ghelber susţine că "actul de vînzare-cumpărare încheiat între Andrei Hrebenciuc şi Miron Mitrea este «confuz» în ceea ce priveşte suprafaţa cumpărată" şi că "la Fisc, Andrei Hrebenciuc plăteşte impozit pentru o suprafaţă mai mare decît cea din contract". Cu vreo 90 de metri pătraţi. "Noi revendicăm 99 de metri pătraţi", ne-a declarat avocata.


DECLARAŢIA TATĂLUI. "E o prostie cît casa. Andrei era în clasa a VIII-a cînd am cumpărat casa, în 1998, de la Mitrea, direct pe numele copilului. Am să le fac plîngere penală acestor doamne, pentru că umblă cu acte false. Păi, s-au judecat cu Mitrea şi cu pictorul Vesa şi au pierdut toate procesele. Adică nu ştiu dacă s-au judecat cu Mitrea, dar cu Vesa, da. Acum sigur că Andrei Hrebenciuc e un nume cu notorietate, iar avocatele astea... Eu am refăcut casa, cu autorizaţie de construcţie şi, cînd am terminat-o, am înregistrat şi la cadastru, am peste 200 de metri pătraţi de apartament. Totul este o prostie, ele umblă cu falsuri şi încep în presă aceste mizerii împotriva copilului şi mi-l faceţi din nou neom", ne-a spus Viorel Hrebenciuc.


DESPĂGUBIRI. Printre argumentele invocate în susţinerea acţiunii se află şi faptul că familia Mariana şi Florentin Vesa, cei care au cumpărat casa de la stat, în anul 1996, nu avea voie să înstrăineze imobilul timp de 10 ani, potrivit legii. În acţiunea depusă la instanţă, reclamanta solicită despăgubiri de 1.000 de euro lunar, din momentul introducerii acţiunii şi pînă în ziua în care va fi lăsată să intre în posesia imobilului.

×
Subiecte în articol: observator andrei hrebenciuc