x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sebastian Ghiţă pregăteşte un nou tun. Deputatul încearcă să pună mâna pe un proiect de 84 de milioane de euro, din bani europeni

Sebastian Ghiţă pregăteşte un nou tun. Deputatul încearcă să pună mâna pe un proiect de 84 de milioane de euro, din bani europeni

21 Feb 2013   •   23:56
Sebastian Ghiţă pregăteşte un nou tun. Deputatul încearcă să pună mâna pe un proiect de 84 de milioane de euro, din bani europeni

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă încearcă să pună mâna pe un proiect uriaş de 84 de milioane de euro, din bani europeni, potrivit www.antena3.ro. Un consorţiu din care fac parte mai mulţi apropiaţi ai lui Ghiţă au obţinut contracte în cadrul unui program care ar urma să dezvolte reţeaua de internet în zonele defavorizate ale României. Licitaţia a fost organizată de Ministerul Comunicaţiilor, condus de colegul de partid al lui Ghiţă, Dan Nica.

Studiul de fezabilitate pentru proiect va fi realizat de două mari companii, scrie Ziarul Financiar. Prima dintre ele aparţine unui apropiat al lui Ghiţă, mai exact fostul director de vânzări al firmei TeamNet, din vremea în care compania făcea parte din grupul Asesoft. Cea de-a doua are printre acţionari şi casa de avocatură "Boştină şi asociaţii".

Firmele au fost alese din 11 concurenţi, la licitaţia făcută anul trecut de Ministerul Comunicaţiilor, iar valoarea contractului este de 400.000 de euro. Studiul de fezabilitate trebuie să fie gata până la sfârşitul lunii viitoare.

Managementul proiectului va fi realizat pentru alţi 200.000 de euro de alte firme specializate în domeniul IT. Întregul proiect este finanţat de Uniunea Europeană cu 84 de milioane de euro.

România încearcă să pună mâna pe aceşti bani încă din 2009, însă abia acum ministerul Comunicaţiilor, condus de Dan Nica, a reuşit să aloce primele contracte pentru firme care, potrivit ZF, nu sunt străine de Sebastian Ghiţă şi interesele sale.

Ministrul Dan Nica nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. 

×