x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Secretarul general al NATO, primit de Băsescu la Cotroceni

Secretarul general al NATO, primit de Băsescu la Cotroceni

24 Mai 2013   •   12:37
Secretarul general al NATO, primit de Băsescu la Cotroceni
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Secretarul general al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord, Anders Fogh Rasmussen, a a fost primit, astăzi, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Traian Băsescu. Înaintea întrevederii cu şeful statului, Rasmussen s-a întâlnit cu ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, cel al Apărării Naţionale, Mircea Duşa, şi cu premierul Victor Ponta. Tot în cursul acestei zile, secretarul general al NATO va participa la ceremonia de acordare a titlului "Doctor Honoris Causa" al Universităţii din Bucureşti.

Într-un interviu acordat Agerpres, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice a subliniat că România este un aliat foarte apreciat şi a afirmat că va mulţumi liderilor politici de la Bucureşti pentru contribuţia substanţială a ţării noastre la operaţiunile conduse de NATO, în special la cea din Afganistan. Înaltul oficial european şi-a exprimat, totodată, speranţa că trupele române vor participa şi la misiunea de instruire, asistenţă şi consiliere de după 2014 din Afganistan şi a apreciat că România este foarte activă într-un număr de proiecte multinaţionale care ilustrează conceptul 'Smart Defence'.

"Va fi o agendă amplă de convorbiri şi ne vom axa pe relaţiile dintre România şi NATO. România este un aliat foarte apreciat aliat, voi mulţumi României pentru contribuţia sa la NATO, în special la operaţiunile militare conduse de NATO, precum şi din punct de vedere politic.Vom discuta, bineînţeles, chestiuni internaţionale ca de exemplu situaţia din Afganistan, pentru că aceasta este cea mai importantă operaţiune a noastră şi România contribuie semnificativ la operaţiunea din Afganistan. Deci vom discuta operaţiunea curentă şi operaţiunea viitoare, de după 2014. Şi, bineînţeles, vom discuta şi chestiuni politice regionale. Va fi o agendă foarte amplă, pe care se va afla şi viitorul NATO", a afirmat Rasmussen.

Anders Fogh Rasmussen efectuează o vizită oficială la Bucureşti, la invitaţia preşedintelui Traian Băsescu.

×