x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un șofer prins băut a vrut să dea o „mică” atenţie poliţistului pentru a scăpa de un dosar penal

Un șofer prins băut a vrut să dea o „mică” atenţie poliţistului pentru a scăpa de un dosar penal

de Vali Deaconescu    |    15 Feb 2023   •   17:40
Un șofer prins băut a vrut să dea o „mică” atenţie poliţistului pentru a scăpa de un dosar penal

Un șofer prins băut la volan i-a oferit polițistului „2000 de euro și monede din aur” ca să nu îi deschidă dosar penal.

Sindicatul Europol: „Vă dau 2000 de euro și monede din aur dacă îmi anulați dosarul penal”

Acestea sunt cuvintele unui șofer care se afla sub influența băuturilor alcoolice și care a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției Stațiunii Băile-Herculane din județul Caraș-Severin.

Cu ocazia testării conducătorului auto, etilotestul a înregistrat valoarea de 1,10 mg/litru alcool pur în aerul expirat, reprezentând un real pericol pentru ceilalți participanți la traficul rutier.

Polițiștii nu s-au lăsat intimidați de statutul financiar al șoferului în cauză și nu au fost impresionați de mita oferită, întocmindu-i un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Văzând insistențele conducătorului auto de a le oferi mită, în ciuda faptului că i-au adus la cunoștință că pentru infracțiunea comisă trebuie să suporte rigorile legii, au formulat un denunț la Serviciul Județean Anticorupție.

În prezent, șoferul în cauză este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de "dare de mită", față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.

Nu putem decât să îi felicităm pe colegii noștri, Gabi și Robert pentru profesionalismul de care au dat dovadă, chiar și în ciuda dificultăților financiare pe care orice polițist le întâmpină, din cauza faptului că Guvernul din care face parte și ministrul de interne, Lucian Bode refuză să respecte legea salarizării.

P.S. Suntem curioși dacă de pe bancheta din spate de unde conduce Bode ministerul, se pot observa onoarea și profesionalismul colegilor noștri și cum consideră acesta că ar trebui recompensați pentru modul exemplar în care își desfășoară activitatea.

P.S.S. În cursul anului 2022 un alt polițist din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene a refuzat să primească mită și a sesizat SJA-ul, iar în ciuda rezultatelor profesionale foarte bune pe care le-a obținut, adjunctul IPJ Caraș-Severin a binevoit să-l recompenseze în stilul caracteristic, modificându-i calificativul de "Foarte Bine" ce îi fusese acordat de către Șeful Serviciului Rutier, în "Satisfăcător".

 

 

×
Subiecte în articol: dosar penal sindicatul europol