x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorina Pintea: Avem studiul de fezabilitate integral pentru spitalul regional Iaşi

Sorina Pintea: Avem studiul de fezabilitate integral pentru spitalul regional Iaşi

02 Apr 2019   •   20:30
Sorina Pintea: Avem studiul de fezabilitate integral pentru spitalul regional Iaşi

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat marţi că pentru spitalul regional din Iaşi a fost predat studiul de fezabilitate integral, studiul de fezabilitate pentru spitalul regional de la Cluj va fi depus în această lună, iar pentru cel din Craiova - în luna mai.

"În programul de guvernare este menţionată construcţia a opt spitale regionale, trei dintre acestea având ca sursă de cofinanţare fonduri europene. (...) Vreau să vă prezint stadiul actual, în ce etape suntem în acest moment cu cele trei spitale. Avem studiul de fezabilitate integral pentru spitalul regional Iaşi, este predat Ministerului Sănătăţii, urmând ca săptămâna viitoare acest studiu de fezabilitate să intre în comisia interministerială pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici. Pentru spitalul regional Cluj studiul de fezabilitate este finalizat şi, aici aş adăuga, împreună cu impactul de mediu, pentru că este absolut necesar, va fi depus în luna aprilie, iar în luna mai consultanţii Băncii Europene de Investiţii vor depune studiul de fezabilitate finalizat pentru spitalul regional Craiova. Sunt apoi etape de parcurs, Comisia Europeană cerând consultanţilor proprii să înceapă evaluarea pentru o apreciere obiectivă a aspectelor tehnice, a studiilor de fezabilitate, cost-eficienţă şi sustenabilitate financiară. În prezent, consultanţii desfăşoară acest proces", a spus Sorina Pintea, la Palatul Victoria, într-o conferinţă de presă comună cu ministrul Fondurilor Europene şi cu ministrul de Finanţe.

Ea a adăugat că, după aprobarea de către Comisia Europeană a acestor studii de fezabilitate, se va decide asupra titlului de aplicaţie, asupra cuantumului finanţării, se va modifica programul operaţional regional şi apoi se vor putea depune aplicaţii de finanţare pentru cele trei proiecte.

"Toate demersurile pe care Guvernul României, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Finanţelor le-au întreprins au fost pentru a putea realiza aceste spitale, cu obiectivitate şi cu realism. Comisia Europeană cunoaşte foarte bine această situaţie. Tot ce pot să vă asigur este că se vor construi aceste spitale indiferent de polemica ce este în jurul lor. (...) Eu spun că am făcut progrese importante şi că aceste spitale se vor construi, e adevărat, nu atunci când ne-am fi dorit, nu la termenele pe care consultanţii Băncii Europene de Investiţii le-au stabilit iniţial, dar se vor construi", a precizat ministrul Sănătăţii.

AGERPRES

×