x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii 11 ianuarie 2008

Starea vremii 11 ianuarie 2008

de Anca Ardeleanu    |    11 Ian 2008   •   00:00

Arealul de temperaturi pozitive s-a restrâns ieri la zonele de deal, iar la câmpie, unde ceaţa a fost multă, densă şi persistentă, regimul termic a fost mai scăzut decât alaltăieri, însă peisajul creat de chiciura (promoroaca) de pe crengile copacilor a fost de vis.

Arealul de temperaturi pozitive s-a restrâns ieri la zonele de deal, iar la câmpie, unde ceaţa a fost multă, densă şi persistentă, regimul termic a fost mai scăzut decât alaltăieri, însă peisajul creat de chiciura (promoroaca) de pe crengile copacilor a fost de vis. Şi ceaţa va fi prezentă şi persistentă în continuare, mai ales în Câmpia Română, unde stratul de zăpadă este şi va rămâne consistent. Regimul termic nu se va modifica semnificativ. Dacă în cea mai mare parte a Europei vremea se va mai încălzi uşor, cele mai scăzute valori termice, un fel de “Pol al frigului”, vor fi în sudul şi în sud-estul României, în Bulgaria şi în centrul Rusiei. (meteorolog Romica Jurca)

 

BUCUREŞTI

 

Azi (vineri):

Cerul va fi mai mult noros şi îndeosebi dimineaţa şi noaptea va fi ceaţă. Vântul va sufla slab.

Mâine (sâmbătă):

Vor fi înnorări temporare, iar dimineaţa şi noaptea, ceaţă. Maxima: 1°C, iar minima: –7°C.

Poimâine (duminică):

Cerul va fi temporar noros, iar dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla în general slab. Maxima: 2°C, iar minima: –5°C.

 

LA MUNTE

 

Azi (vineri):

Cerul va fi temporar noros, iar pe văi şi în depresiuni, mai ales dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă, asociată cu chiciură.

Mâine (sâmbătă):

Cerul va fi temporar noros, iar pe văi şi în depresiuni, local, se va semnala ceaţă.

Poimâine (duminică):

Cerul va fi temporar noros. Pe arii restrânse, în Occidentali vor fi precipitaţii slabe, mixte. Local, pe văi şi în depresiuni va fi ceaţă. Regimul termic nu va suferi modificări semnificative faţă de intervalul precedent.

 

Drumeţii - Poiana Aleu – Peştera Ferice

Pornim de la Cantonul silvic Aleu. La 300 m de la curba puternică la stânga a drumului coborâm la dreapta şi trecem Aleul. În a doua poiană este apă la izvorul “La berbece”. Părăsim drumul, plecând spre N-NV, pătrundem într-o poiană, mergem pe lângă firul apei, trecem pe lângă câteve căsuţe, trecem şi de o şa şi ajungem între Valea Frunzii şi Breancului. şaua poartă numele de Dosul Rău. Coborâm din şa în Valea Breancului, străbatem o zonă cu abrupturi şi cascade şi ajungem la un izbuc puternic – Izbucul Breancului –, ce iese din dreapta dintre stâncile acoperite de un covor gros de muşchi. Poteca merge mai departe, trece prin grohotişuri, şi lângă moara din satul Ferice, pe lângă un izbuc începem să urcăm o diferenţă de nivel de 20 m ca să ajungem la Peştera Ferice.

×
Subiecte în articol: observator