x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii

Starea vremii

de Anca Ardeleanu    |    24 Ian 2008   •   00:00

24 ianuarie 2008: Valorile minime, dar şi cele maxime, ce se vor înregistra în zilele şi nopţile următoare, vor fi mai scăzute decât până acum, dar normale pentru această dată, iar de sâmbătă revine primăvara

 

Comentariul specialistului:

Răcirea vremii s-a produs ieri în toată Europa estică şi de sud-est, precum şi în zona geogra­fică a României, unde scăderea de temperatură a fost accentuată, iar în Moldova, Bărăgan şi în Dobrogea a fost amplificată de vântul destul de intens. Valorile minime, dar şi cele maxime, ce se vor înregistra în zilele şi nopţile următoare, vor fi mai scăzute decât până acum, dar normale pentru această dată, iar de sâmbătă revine primăvara. Precipitaţiile vor fi puţine, în nord şi în centru, trecător şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare, iar la munte (zona Carpaţilor Orientali) vor predomina ninsorile.

  • meteorolog: Romica Jurca

  

Azi în ţară:

Bacău   4°C

Baia Mare        3°C

Braşov 0°C

Buzău   4°C

Cluj-Napoca    4°C

Constanţa         3°C

Craiova            2°C

Deva    4°C

Galaţi   3°C

Iaşi       3°C

Miercurea Ciuc -2°C

Oradea 4°C

Piteşti   1°C

Sibiu     1°C

Suceava           2°C

Târgu-Mureş    2°C

Timişoara         4°C

 

La munte:

Azi (joi):

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în a doua parte a intervalului în Orientali.

Mâine (vineri):

Cerul va fi mai mult noros. În Apuseni şi nordul Orientalilor izolat vor fi precipitaţii mixte, cu menţiunea că în zona înaltă vor fi doar ninsori.

Poimâine (sâmbătă):

Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când îndeosebi în jumătatea de nord a Carpaţilor Orientali va ninge. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul anterior.

 

Bucureşti:

max.     2°C

min.   –6°C

Azi (joi):

Cerul va fi parţial noros, iar noaptea va fi ceaţă. Vântul va sufla în general slab.

Mâine (vineri):

Cerul va fi temporar noros, iar dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Maxima: 4°C, iar minima: –4°C.

Poimâine (sâmbătă):

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Maxima: 6°C, iar minima: –2°C.

 

 

Drumeţii:

Cabana Padiş – Stâna de Vale

Traseul porneşte de la Cabana Padiş, după o oră şi 30 de minute ajunge în Poiana Vărăşoaia, de unde se poate ajunge la Izvoarele Someşului Cald, după care urcă până în şaua Cumpănăţelu un important nod de drumuri turistice şi continuă pe creastă, după o oră şi 45 de minute ajunge în Vârful Poieni (1.627 m), de unde coboară până la Hotelul Iadolina. Peştera Onceasa are o lungime de 1.320 m. După intrarea triunghiulară urmează o galerie de 67 m până în Sala Domului, cu lăţimea maximă de 38 m şi înălţimea de 26 m, în care sunt urme de săpături făcute pentru a se scoate oseminte de urs de cavernă. În partea dreaptă, peştera continuă printr-o galerie largă şi orizontală, frumos concreţionată mai ales în a doua sa jumătate.

×
Subiecte în articol: observator