x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii 12 martie 2008

Starea vremii 12 martie 2008

de Anca Ardeleanu    |    12 Mar 2008   •   00:00

Vor fi ploi, mai prezente în zonele situate în interiorul arcului carpatic. La munte, posibil trecător şi în estul Transilvaniei şi în Maramureş, vor fi condiţii şi de lapoviţă şi de ninsoare.

Comentariul specialistului:

Sistemele frontale, care vor mai determina precipitaţii în ţara noastră, sunt de provenienţă nord-atlantică şi evoluează pe o componentă de circualţie foarte intensă, dinspre nord-vestul către sud-estul Europei. Vor fi ploi, mai prezente în zonele situate în interiorul arcului carpatic. La munte, posibil trecător şi în estul Transilvaniei şi în Maramureş, vor fi condiţii şi de lapoviţă şi de ninsoare. Variaţiile de temperatură vor fi uşoare de la o zi la alta şi de la o noapte la alta; tendinţa temperaturii aerului este de scădere, dar valorile pe care le va avea se vor situa peste cele normale la această dată. Vântul, care va avea intensificări în toată ţara.

• meteorolog Romica Jurca

 

 

Azi în ţară:

Oraşe Temperatura

importante maximă

Bacău 17°C

Baia Mare 13°C

Braşov 13°C

Buzău 18°C

Cluj-Napoca 13°C

Constanţa 14°C

Craiova 17°C

Deva 14°C

Galaţi 17°C

Iaşi 18°C

Miercurea Ciuc 10°C

Oradea 14°C

Piteşti 16°C

Sibiu 15°C

Suceava 16°C

Târgu-Mureş 14°C

Timişoara 14°C

 

La munte:

Azi (miercuri):

Cerul va fi noros. Ziua va ploua slab în Munţii Apuseni şi nordul Orientalilor, iar noaptea în cea mai mare parte a zonei montane. Pe creste, trecător precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă.

Mâine (joi):

Vremea se va răci uşor. Cerul va fi mai mult noros, iar local şi temporar se vor semnala precipitaţii slabe mixte.

Poimâine (vineri):

Vremea va continua să se răcească uşor, iar cerul se va menţine noros. Pe arii relativ extinse va fi lapoviţă şi ninsoare.

 

Bucureşti:

max. 19°C

min. 5°C

Azi (miercuri):

Vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări dimineaţa şi din nou noaptea, când vor fi condiţii de ploaie slabă.

Mâine (joi):

Vremea se va răci uşor. Cerul va fi noros dimineaţa şi va ploua. Vântul va sufla moderat.

Maxima: 15°C, iar minima: 1°C.

Poimâine (vineri):

Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea. Vântul va sufla moderat. Maxima: 15°C, iar minima: 2°C.

 

Drumeţii:

Cantonul Padiş – Peştera Şura Boghii

Observaţii: Accesibil vara.

Traseul porneşte de la Cabana Padiş, împreună cu banda roşie şi crucea albastră, pe drumul forestier, traversează un pârâu, trece pe lângă un ponor şi duce la cantonul silvic Padiş. În dreapta cantonului se află un izvor, singura posibilitate de aprovizionare cu apă. De aici urcă prin pădure până la o şa, de unde se vede o privelişte spre bazinul Văii Boga. De aici încep să coboare până la Pietrele Boghii pereţi verticali de câteve sute de metri. La stânga se vede un perete, la baza căruia se află Peştera Şura cu o lungime de 212 m. Intrarea dă acces într-o sală mare cu mult noroi, care se continuă cu un culoar ascendent, care se termină într-o sală cu un horn înalt. Peştera este lipsită de concreţiuni.

 

×
Subiecte în articol: observator