x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii 13 decembrie 2007

Starea vremii 13 decembrie 2007

de Anca Ardeleanu    |    13 Dec 2007   •   00:00
Starea vremii 13 decembrie 2007

In următorul interval de prognoză, vremea va deveni rece in cea mai mare parte a ţării. Regimul termic se va situa sub normele climatice şi se va caracteriza prin temperaturi diurne in scădere sub pragul de 0 grade pănă la - 6.

Comentariul specialistului:

In următorul interval de prognoză, vremea va deveni rece in cea mai mare parte a ţării. Regimul termic se va situa sub normele climatice şi se va caracteriza prin temperaturi diurne in scădere sub pragul de 0 grade pănă la - 6... - 5 grade in depresiunile nordice şi centrale şi valori uşor pozitive in sud şi vest şi prin temperaturi nocturne, negative in intreaga ţară, care vor atinge - 12 grade in estul Transilvaniei. Vremea se va menţine inchisă şi va ninge. Avansul masei de aer de origine polar continentală, de la nord la sud, pănă la instalare va determina intensificări ale văntului, care asociate cu ninsorile din estul ţării şi cu valorile termice scăzute vor duce la disconfort.

meteorolog Doina Mărăşoiu

Azi in ţară:

Bacău 1°C

Baia Mare 1°C

Braşov 0°C

Buzău 2°C

Cluj-Napoca 1°C

Constanţa 3°C

Craiova 4°C

Deva 2°C

Galaţi 1°C

Iaşi 1°C

Miercurea-Ciuc - 3°C

Oradea 2°C

Piteşti 3°C

Sibiu 2°C

Suceava - 2°C

Tărgu-Mureş 1°C

Timişoara 4°C

La munte:

Azi (joi):

Cerul va fi mai mult noros şi va ninge. Văntul va sufla moderat, cu intensificări indeosebi in zona inaltă, viscolind trecător.

Măine (vineri):

Vremea va fi rece. Cerul va fi mai mult noros şi va ninge pe arii extinse in Carpaţii Orientali şi local in restul zonei montane. Văntul va prezenta intensificări.

Poimăine (sămbătă):

Vremea se va menţine rece. Cerul va fi mai mult noros şi local va ninge. Văntul va prezenta unele intensificări mai ales pe creste, viscolind trecător ninsoarea.

Bucureşti:

max. 3°C

min. - 4°C

Azi (joi):

Vremea va continua să se răcească. Cerul va fi noros şi indeosebi seara şi noaptea va ninge.

Măine (vineri):

Vremea va fi rece. Cerul va fi noros şi vor fi condiţii să ningă slab. Văntul va sufla slab

pănă la moderat. Maxima: 0°C, iar minima: - 6 °C.

Poimăine (sămbătă):

Cerul va fi noros şi trecător va ninge. Văntul va sufla moderat. Maxima: 2°C, iar minima: - 4 °C.

Drumeţii - Circuitul Săritoarea Ieduţului

Durata: 4 h

Lungime: 14 km

Traseul porneşte din Stăna de Vale pe şoseaua asfaltată ce duce spre Beiuş. In Şaua Băiţa părăseşte şoseaua, continuă puţin pe creastă, după care coboară spre valea Ieduţului şi in continuare pănă la Săritoarea Ieduţului. După un coborăş de 20 de minute ajunge din nou la şoseaua Beiuş-Stăna de Vale, pe care urmează drumul de intoarcere de 1 oră şi 45 de minute.

TRUSA MEDICALĂ. O mică trusă de medicamente pentru drumeţii montane nu trebuie să lipsească nici unui turist. Aceasta trebuie să conţină: aspirina, vitamina C, midocalm, algocalmin, saprosan, biseptol, comprese sterile, faşă elastică, leucoplast antiseptic.

×
Subiecte în articol: observator