x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii 18 ianuarie 2008

Starea vremii 18 ianuarie 2008

de Anca Ardeleanu    |    18 Ian 2008   •   00:00

În estul Transilvaniei, Câmpia Română, dar şi în Moldova, pe Valea Siretului, unde a mai fost ceaţă, o parte din ea persistentă pe întregul parcurs al zilei de ieri, valorile de temperatură au fost modeste, oricum uşor mai mari decât în ziua precedentă.

În estul Transilvaniei, Câmpia Română, dar şi în Moldova, pe Valea Siretului, unde a mai fost ceaţă, o parte din ea persistentă pe întregul parcurs al zilei de ieri, valorile de temperatură au fost modeste, oricum uşor mai mari decât în ziua precedentă. În celelalte regiuni a fost o vreme de primăvară, cu maxime în vestul ţării de până la 13-14 grade, şi primăvara se va instala în următoarele zile în toată zona geografică a României. Astăzi, în Câmpia Română şi în depresiunile Carpaţilor Orientali, unde presiunea atmosferică va marca o creştere, ceaţa va rămâne fenomen dominant. În Maramureş, Transilvania, Crişana, nordul Moldovei şi în Banat va ploua. (meteorolog Romica Jurca)



BUCUREŞTI


Azi (vineri):

Cerul va fi mai mult noros. Se va semnala ceaţă mai ales dimineaţa şi noaptea, când vor fi condiţii de burniţă. Vântul va sufla slab.

Mâine (sâmbătă):

Cerul va fi noros, iar dimineaţa şi noaptea va fi ceaţă, posibil asociată cu burniţă. Maxima: 2°C, iar minima: –2°C.

Poimâine (duminică):

Cerul va fi temporar noros. Vântul va sufla slab. Maxima: 5°C, iar minima: –2°C.



La munte


Azi (vineri):

Cerul va fi mai mult noros. Îndeosebi noaptea, local vor cădea precipitaţii slabe predominant sub formă de ploaie în Occidentali şi mixte în nordul Orientalilor.

Mâine (sâmbătă):

Cerul va fi mai mult noros şi local vor cădea precipitaţii predominant sub formă de ploaie, exceptând nordul Orientalilor, unde vor fi lapoviţe şi ninsori.

Poimâine (duminică):

Cerul se va menţine mai mult noros şi local vor cădea precipitaţii slabe predominant sub formă de ploaie.


Drumeţii - Cabana Valea Drăganului – Cabana Vlădeasa

 

Traseul porneşte de la Cabana Valea Drăganului, după ce a depăşit casele trece podul şi se îndreaptă către valea Vişagului. Trece şi podul peste Vişag, şi din curtea şcolii începe să urce pieziş în pădure, până la culme, unde întâlnim un drum larg, pe care pornim la dreapta şi pe care ajungem până la creastă şi la un izvor. Aici îl părăsim şi continuăm drumul pe deasupra izvorului. Poteca ne scoate pe Dealul Mâncii şi peste puţin timp pe creasta principală a Munţilor Vlădeasa. Urmează şaua Bogdănesei, sub care se întinde Poiana Bănişorul. După Bănişorul, drumul devine monoton, iar după ce părăseşte definitiv creasta coboară uşor în Poiana Frânturi, unde se află şi Cabana Vlădeasa.

×
Subiecte în articol: observator