x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii - 2 aprilie 2008

Starea vremii - 2 aprilie 2008

de Anca Ardeleanu    |    02 Apr 2008   •   00:00

În apropierea solului, presiunea atmosferică va fi în creştere în vestul şi în nordul Europei, iar în restul continentului se va menţine scăzută şi chiar va mai scădea în următoarele două-trei zile.

Comentariul specialistului:

În apropierea solului, presiunea atmosferică va fi în creştere în vestul şi în nordul Europei, iar în restul continentului se va menţine scăzută şi chiar va mai scădea în următoarele două-trei zile. O scădere de presiune va fi pe întreaga coloană de aer, deci şi în straturile mai înalte ale atmosfe­rei, mai accentuată în ţările central-sudice şi de sud (bazinul central al Mării Mediterane). Această configuraţie blochează îndepărtarea de zona geografică a României a formaţiunilor noroase, purtătoare de precipitaţii, şi favorizează apropierea altora. În aceste condiţii, cerul va rămâne mai mult noros, iar ploile vor aborda, pe rând, toate regiunile ţării noastre.

• meteorolog Romica Jurca

 

Azi în ţară:

Bacău   9°C

Baia Mare        8°C

Braşov 12°C

Buzău   13°C

Cluj-Napoca    10°C

Constanţa         11°C

Craiova            13°C

Deva    8°C

Galaţi   11°C

Iaşi       11°C

Miercurea-Ciuc            9°C

Oradea 9°C

Piteşti   13°C

Sibiu     11°C

Suceava           9°C

Târgu-Mureş    11°C

Timişoara         10°C

 

La munte:

Azi (miercuri):

Vor cădea precipitaţii mixte, mai ales în cursul zilei, pe arii extinse în Occidentali şi în vestul Meridionalilor, unde cantităţile de apă vor depăşi izolat 10-15 l/mp.

Mâine (joi):

În cursul nopţii, precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare vor fi în Munţii Banatului, Meridionali şi de Curbură.

Poimâine (vineri):

Cerul se va menţine noros şi temporar vor cădea precipitaţii mixte. Local, cantităţile de apă vor fi mai însemnate în Munţii Bana­tului, Meridionali şi Orientali.

 

Bucureşti:

max.     14°C

min.        4°C

Azi (miercuri):

Cerul va fi mai mult noros şi trecător va ploua slab, mai ales ziua.

Mâine (joi):

Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua. Maxima:  15°C, iar minima: 5°C.

Poimâine (vineri):

Cerul se va menţine mai mult noros şi va ploua, posibil mai însemnat cantitativ. Vântul va sufla slab până la moderat.

Maxima: 10°C, iar minima: 3°C.

 

Drumeţii:

Pietroasa – Săritoarea Bohodei

Durata: 4 h

Distanţa: 13 km

Se pleacă din centrul comunei Pietroasa pe drumul forestier ce urmează în amonte Crişul Pietros. În faţa unei cariere mari, unde se află confluenţa dintre Aleu şi Cri­şul Pietros, traseul nostru se angajează pe malul Aleului. În Poiana Aleului trece pe lângă cantonul silvic, trece podul şi continuă drumul pe malul drept. Imediat mai sus, când drumul face o curbă la dreapta, îl părăsim, pentru a urma valea Aleului. Trecem peste o culme, coborâm uşor şi dintr-o dată ne apare în faţă imensa cascadă Săritoarea Bohodei. Înăl­ţi­mea cascadei este de 80 m. Pe o potecă nemarcată se poate ajunge şi în Şaua Bohodei.

×
Subiecte în articol: observator