x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii 22 ianuarie 2008

Starea vremii 22 ianuarie 2008

de Anca Ardeleanu    |    22 Ian 2008   •   00:00

Ieri, deşi în zonele de câmpie a mai fost ceaţă, în principal în primele ore ale zilei, vremea s-a încălzit. Şi astăzi regimul termic va fi cu mult peste cel normal la această dată, însă de mâine revine iarna, cu ninsori, vânt şi aer rece, însă nu pentru o perioadă prea lungă.

 

Comentariul specialistului:

Ieri, deşi în zonele de câmpie a mai fost ceaţă, în principal în primele ore ale zilei, vremea s-a încălzit. În Moldova, cea mai mare parte a Transilvaniei, în Dobrogea, dealurile Olteniei şi ale Munteniei, la amiază mercurul termometrelor depăşise valoarea de 14-15 grade. Şi astăzi regimul termic va fi cu mult peste cel normal la această dată, însă de mâine revine iarna, cu ninsori, vânt şi aer rece, însă nu pentru o perioadă prea lungă. Scăderea de temperatură, ce se va resimţi în toate regiunile, va însemna

o revenire a vremii la starea de normalitate pentru ultima decadă a lunii ianuarie.

  • meteorolog Romica Jurcă

Azi în ţară:

Bacău 10°C

Baia Mare 8°C

Braşov 9°C

Buzău 10°C

Cluj-Napoca 6°C

Constanţa 11°C

Craiova 5°C

Deva 9°C

Galaţi 8°C

Iaşi 9°C

Miercurea-Ciuc 8°C

Oradea 8°C

Piteşti 7°C

Sibiu 9°C

Suceava 11°C

Târgu-Mureş 7°C

Timişoara 9°C

 

 

La munte:

Azi (marţi):

Cerul va fi mai mult noros în nordul Orientalilor şi în Occidentali, unde, îndeosebi seara şi nop­tea, pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare.

Mâine (miercuri):

Cerul va fi mai mult noros în Ori­ent­ali şi în Meridionali, unde, mai ales ziua, va ninge pe arii extinse.

Poimâine (joi):

Cerul va fi variabil, cu înnorări, mai ales ziua, în Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, unde pe arii restrânse va mai ninge slab. Vântul va mai prezenta unele intensificări.

 

 

Bucureşti:

max. 8°C

min. 0°C

Azi (marţi):

Cerul va fi temporar noros. Vântul va sufla slab până la mo­derat.

Mâine (miercuri):

Cerul va fi mai mult noros şi vor cădea precipitaţii mixte ziua şi sub formă de ninsoare noaptea, în diminuare. Maxima: 2°C, iar minima: –4°C.

Poimâine (joi):

În cursul zilei vor fi condiţii să ningă slab. Maxima: 2°C, iar minima: –6°C.

 

 

 

 

Drumeţii:

Cabana Valea Drăganului – Cabana Vlădeasa

Traseul porneşte de la Cabana Valea Drăganului, după ce a trecut de case trece podul şi se îndreaptă către Valea Vişagului. Trece şi podul peste Vişag, şi din curtea şcolii începe să urce pieziş în pădure, până la culme, unde întâlnim un drum larg, pe care pornim la dreapta, şi pe care ajungem până la creastă şi la un izvor. Aici îl părăsim şi continuăm drumul pe deasupra izvorului. Poteca ne scote pe Dealul Mâncii, şi peste puţin timp pe creasta principală a Munţilor Vlădeasa. Urmează Şaua Bogdănesei, sub care se întinde Poiana Bănişorul. După Bănişorul, drumul devine monoton, şi după ce părăseşte definitiv creasta coboară uşor, în Poiana Frânturi, unde se află şi Cabana Vlădeasa.

×
Subiecte în articol: observator