x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii 23 septembrie 2007

Starea vremii 23 septembrie 2007

de Anca Ardeleanu    |    23 Sep 2007   •   00:00

La suprafaţa solului, in ţările centrale, central-estice şi de sud, presiunea atmosferică va rămăne ridicată. In altitudine va pătrunde un aer mai cald, ce va stabiliza maximul de presiune de la sol, unde aerul rece, pătruns in ultimele zile, va staţiona.

Comentariul specialistului

La suprafaţa solului, in ţările centrale, central-estice şi de sud, presiunea atmosferică va rămăne ridicată. In altitudine va pătrunde un aer mai cald, ce va stabiliza maximul de presiune de la sol, unde aerul rece, pătruns in ultimele zile, va staţiona. Se va crea astfel aşa-numita inversiune termică in care ar putea să se formeze ceaţă, in apropierea pămăntului circulaţia aerului fiind foarte slabă. Umiditatea din aer insă este şi va fi scăzută, prin urmare ceaţa va fi pe arii restrănse, in zonele de cămpie şi de podiş, dar mai ales pe lăngă lacuri şi cursurile de apă. (meteorolog Romica Jurca)

Temperaturi maxime azi in ţară:

Bacău  20°C

Baia Mare       21°C

Braşov 19°C

Cluj-Napoca   21°C

Constanţa        20°C

Craiova           23°C

Iaşi      21°C

Miercurea-Ciuc           17°C

Oradea 22°C

Sibiu    20°C

Timişoara        23°C

Bucureşti

Azi (duminică):

Vremea va fi frumoasă, cu cer variabil şi vănt in general slab.

Măine (luni):

Vremea va fi predominant frumoasă, cu cer variabil şi vănt in general slab. Maxima: 24°C, iar minima: 8°C.

Poimăine (marţi):

Vremea va fi frumoasă, iar cerul variabil. Văntul va sufla in general slab. Maxima: 24°C, iar minima: 9°C.

La munte

Azi (duminică):

Vremea va fi in general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar văntul va sufla slab pănă la moderat. Noaptea şi dimineaţa, izolat, pe văi şi in depresiuni va fi ceaţă, iar in depresiunile intramontane vor fi condiţii de brumă. Temperatura aerului va inregistra o creştere uşoară.

Măine (luni):

Cerul va fi variabil, cu unele innorări in Orientali. Văntul va sufla in general slab. Izolat, pe văi şi in depresiuni se va produce ceaţă. Regimul termic se va păstra la valori comparabile cu cele din intervalul precedent.

Poimăine (marţi):

Cerul va fi variabil, cu innorări şi condiţii de ploi slabe izolate in Orientali. Văntul va sufla slab pănă la moderat. Izolat, pe văi şi in depresiuni se va produce ceaţă. Temperatura aerului va mai creşte uşor.

×
Subiecte în articol: observator