x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii 25 septembrie 2007

Starea vremii 25 septembrie 2007

de Anca Ardeleanu    |    25 Sep 2007   •   00:00
Starea vremii 25 septembrie 2007

In ţara noastră, in această săptămănă, revine vara, respectiv temperatura va creşte de la o zi la alta, dar şi de la o noapte la alta. Vor fi şi ploi asemănătoare cu cele de vară ca mod de manifestare, adică averse, chiar şi descărcări electrice, pe arii relativ extinse.

Comentariul specialistului

Formaţiunile noroase existente ieri din zona Franţei, pănă in Arhipelagul Britanic, se vor indrepta către centrul Europei şi zona Munţilor Alpi, tinzănd să fuzioneze cu formaţiunile care se dezvoltă in bazinul central al Mării Mediterane, in extindere deasupra Italiei. Ansamblul noros rezultat va antrena un aer mai rece deasupra jumătăţii de vest a Europei, in timp ce in jumătatea de est va pulsa aer cald.

Ca urmare, in ţara noastră, in această săptămănă, revine vara, respectiv temperatura va creşte de la o zi la alta, dar şi de la o noapte la alta. Vor fi şi ploi asemănătoare cu cele de vară ca mod de manifestare, adică averse, chiar şi descărcări electrice, pe arii relativ extinse.

meteorolog Romica Jurca

Azi in ţară:

Bacău 20°C

Baia Mare 23°C

Braşov 20°C

Buzău 23°C

Cluj-Napoca 22°C

Constanţa 22°C

Craiova 24°C

Deva 24°C

Galaţi 22°C

Iaşi 20°C

Miercurea-Ciuc 18°C

Oradea 25°C

Piteşti 23°C

Sibiu 21°C

Suceava 19°C

Tărgu-Mureş 23°C

Timişoara 25°C

La munte

Azi (marţi):

Cerul va fi variabil, cu unele innorări şi condiţii de ploi slabe ziua in Orientali.

Măine (miercuri):

Cerul se va innora treptat in toată zona montană şi, mai ales după-amiaza, şi noaptea,

vor cădea averse local in Occidentali şi in vestul Meridionalilor.

Poimăine (joi):

Cerul va prezenta innorări accentuate in Occidentali, vestul Meridionalilor şi nordul Orientalilor, unde local vor cădea averse de ploaie. In restul zonei montane innorările vor fi temporare.

Bucureşti

max. 25°C

min. 8°C

Azi (marţi):

Vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil şi văntul in general slab.

Măine (miercuri):

Vremea se va incălzi uşor. Cerul va fi variabil, iar văntul va sufla slab pănă la moderat.

Maxima: 27°C, iar minima: 11°C.

Poimăine (joi):

Vremea va continua să se incălzească uşor. Cerul va fi variabil, iar văntul va sufla slab. Maxima: 28°C, iar minima: 12°C.

Drumeţii

Gărda de Sus - Scărişoara

Din centrul comunei Gărda de Sus pleacă drumul DN 75 pe Valea Gărda Seacă. La confluenţa cu Ordăncuşa, continuăm drumul pe acest afluent, şi după 20 de minute incep Cheile Ordăncuşei. La zece minute in versantul drept se vede gura Peşterii Cordobana lui Gărţău. Peste puţin timp, o altă săgeată ne invită la o derivaţie. Urcăm pănă ce ajungem la Peştera Poarta lui Ionel. Şi in peşteră se continuă dămbul de grohotiş, dar prin galeriile sale ajunge la o lungime de 131 m, şi are şi un lac temporar. Pentru vizitarea ei este nevoie de o sursă de lumină. Revenim la şosea, şi după o jumătate de oră cheile se lărgesc, ajungem şi la un izvor. Peste 20 de minute marcajul părăseşte valea şi incepe urcuşul obositor. După 40 de minute iese intr-o poieniţă, de unde ajunge in şa. De aici mergem la Peştera Scărişoara.

×
Subiecte în articol: observator