x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii 26 septembrie 2007

Starea vremii 26 septembrie 2007

de Anca Ardeleanu    |    26 Sep 2007   •   00:00
Starea vremii 26 septembrie 2007

Aerul rece, de origine polară, antrenat dinspre Marea Britanie, va ajunge pănă in bazinul central al Mării Mediterane şi, in aceste condiţii, temperatura aerului va continua să scadă in toată jumătatea de vest a Europei, in timp ce in cea de est şi implicit in zona geografică a Romăniei va mai creşte.

Comentariu specialistului

Distribuţia presiunii atmosferice pe continentul european face ca circulaţia aerului să fie una de blocaj, ceea ce inseamnă că formaţiu-nile noroase nu se vor indepărta de zonele in care erau prezente ieri, respectiv din nordul Arhipelagului Britanic şi Peninsula Scandinavă, peste ţările centrale, pănă in Peninsula Italică. Totuşi, tendinţa lor de deplasare lentă va fi către sud-estul Europei. Aerul rece, de origine polară, antrenat dinspre Marea Britanie, va ajunge pănă in bazinul central al Mării Mediterane şi, in aceste condiţii, temperatura aerului va continua să scadă in toată jumătatea de vest a Europei, in timp ce in cea de est şi implicit in zona geografică a Romăniei va mai creşte. (meteorolog Romica Jurca)

Azi in ţară

Bacău 24

Baia Mare 22

Braşov 23

Buzău 27

Cluj-Napoca 22

Constanţa 23

Craiova 25

Deva 21

Galaţi 25

Iaşi 24

M. Ciuc 20

Oradea 22

Piteşti 25

Sibiu 22

Suceava 21

Tărgu-Mureş 23

Timişoara 20

La munte

Azi (miercuri): Vremea se va incălzi uşor. Cerul va fi variabil, cu unele innorări după-amiaza şi noaptea in Occidentali, unde pe arii restrănse vor fi averse.

Măine (joi): Vremea va continua să se incălzească uşor. Cerul va fi variabil, cu innorări mai accentuate in Occidentali şi izolat vor fi averse.

Poimăine (vineri): Vremea va fi instabilă in Occidentali şi in vestul Meridionalilor, unde cerul va fi noros şi local vor fi averse. In restul zonei montane, cerul va fi noros.

BUCUREŞTI

Azi (miercuri): Vremea se va incălzi uşor. Cerul va fi variabil, iar văntul va sufla slab şi moderat.

Măine (joi): Vremea va continua să se incălzească uşor. Cerul va fi variabil, iar văntul va sufla slab şi moderat. Maxima: 29°C, iar minima: 13°C.

Poimăine (vineri): Cerul va fi temporar noros, iar văntul va sufla slab şi moderat. Maxima: 29°C, iar minima: 14°C.

Drumeţii

Şaua Cumpănăţelu - Peştera Onceasa

Din Şaua Cumpănăţelu (1.640 m), căutănd triunghiul roşu, in 20 de minute ajungem intr-o şa, unde il şi părăsim, dar peste puţin timp intr-o şa vom intăni banda albastră, cu care ajungem in Poiana Onceasa. De aici, drumul nostru merge inainte, intră in pădure şi după 10 minute ajunge la peşteră. Peştera Onceasa are o lungime de 340 m. După o porţiune descendentă şi o sală mare se continuă cu o galerie. De la Peştera Onceasa se poate ajunge in 15 minute in Valea Ponorului, mergănd inapoi in Şaua Cumpănăţelu, in trei ore la Cabana Padiş sau in cinci ore la Stăna de Vale (bandă roşie), in şase ore la Cabana Vlă-deasa (bandă albastră), dar se poa-te face şi racordul cu Circuitul Someşului Cald pe marcajul punct roşu şi cruce roşie stănga jos, pe valea Alunul Mare.

×
Subiecte în articol: observator cerul