x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii 27 noiembrie 2007

Starea vremii 27 noiembrie 2007

de Anca Ardeleanu    |    27 Noi 2007   •   00:00
Starea vremii 27 noiembrie 2007

Procesul de răcire a vremii presupune valori de temperatură foarte scăzute in zona de munte, unde in ultimele zile a fost foarte cald şi vănt tare, in rafale. Temperatura aerului va fi in scădere şi in celelalte regiuni.

Comentariul Specialistului:

Procesul de răcire a vremii presupune valori de temperatură foarte scăzute in zona de munte, unde in ultimele zile a fost foarte cald şi vănt tare, in rafale. Temperatura aerului va fi in scădere şi in celelalte regiuni. Minimele nocturne vor fi preponderant negative, chiar şi in zona litoralului, iar in estul şi centrul Transilvaniei pot cobori sub - 10 grade; maximele diurne vor fi apropiate de cele normale la această dată, cuprinse in majoritatea lor intre 0 şi 6 grade. Şi in zonele mai joase văntul va avea intensificări, acestea urmănd a fi mai susţinute in Oltenia, nordul Moldovei, in Dobrogea şi in bazinul vestic al Mării Negre, iar la inceput şi in centrul şi sud-estul Transilvaniei.

meteorolog Romica Jurca

Azi in ţară:

Bacău 5°C

Baia-Mare 2°C

Braşov 0°C

Buzău 7°C

Cluj-Napoca 1°C

Constanţa 7°C

Craiova 6°C

Deva 3°C

Galaţi 5°C

Iaşi 4°C

Miercurea Ciuc -2°C

Oradea 4°C

Piteşti 5°C

Sibiu 2°C

Suceava 3°C

Tărgu Mureş 2°C

Timişoara 5°C

La munte:

Azi (marţi): Cerul va fi mai mult noros şi local va ninge in Apuseni şi in Orientali şi pe arii mai restrănse in restul zonei montane.

Măine (miercuri): Cerul va fi temporar noros şi pe arii restrănse, indeosebi in

Orientali, va mai ninge slab.

Poimăine (joi): Cerul va fi variabil, cu unele innorări noaptea in Occidentali

şi vestul Meridionalilor, unde izolat vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare. Pe văi şi in depresiuni izolat se va produce ceaţă.

Bucureşti:

max. 6°C

min. - 4°C

Azi (marţi):

Vremea se va răci. Cerul va fi temporar noros, iar văntul va prezenta intensificări.

Măine (miercuri):

Cerul va fi variabil, iar văntul moderat. Maxima: 6°C, iar minima: - 5°C.

Poimăine (joi):

Cerul va fi variabil, iar văntul slab pănă la moderat. Maxima: 6°C, iar minima: - 2°C.

Drumeţii

Băiţa - Şaua Vărtop - Arieşeni

Durata: 4 h

Lungime: 11 km

Traseul incepe din dreptul Cabanei Padiş, traversează drumul ce duce spre IC Ponor şi continuă prin pădurea deasă, pănă la o şa situată pe creasta principală. Suntem la altitudinea de 1.530 m, unde putem ajunge intr-o oră şi jumătate, dar in realitate timpul petrecut pe traseu va fi mult mai lung, datorită seducţiilor vinete, numite afine. De aici, un urcuş domol ne scoate pe Vărful Măgura Vănătă (1.641m), de unde vom avea o privelişte amplă asupra Văii Someşului Cald. Din şa ne indreptăm spre S-SE, ocolind al doilea vărf al Măgurii Vinete, incepem coborărea pe piciorul sudic al acestuia. După o coborăre lungă ajungem la un drum forestier, care ne duce la cabană.

×
Subiecte în articol: observator