x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii 27 septembrie 2007

Starea vremii 27 septembrie 2007

de Anca Ardeleanu    |    27 Sep 2007   •   00:00
Starea vremii  27 septembrie 2007

Pătrunderea de aer rece, la sud-vest de Romănia, inseamnă pentru ţara noastră şi pentru toată partea de sud-est a Europei noi pulsaţii calde şi, ca urmare, temperatura va mai creşte; vor fi zile de vară, cu valori termice la amiază de pănă la 28... 30 de grade.

Comentariul specialistului

In centrul Europei şi in bazinul central al Mării Mediterane continuă pătrunderea de aer rece. Sunt zone in care se vor mai dezvolta formaţiuni noroase, a căror deplasare spre estul continentului va fi lentă, datorită menţinerii unei circulaţii de blocaj a aerului, dar şi a obstacolelor muntoase ale Munţilor Balcani şi Alpilor Dinarici. Pătrunderea de aer rece, la sud-vest de Romănia, inseamnă pentru ţara noastră şi pentru toată partea de sud-est a Europei noi pulsaţii calde şi, ca urmare, temperatura va mai creşte; vor fi zile de vară, cu valori termice la amiază de pănă la 28... 30 de grade.

•meteorolog: Romica Jurca

Azi in ţară

Bacău 24°C

Baia Mare 23°C

Braşov 24°C

Buzău 28°C

Cluj-Napoca 24°C

Constanţa 24°C

Craiova 23°C

Deva 24°C

Galaţi 26°C

Iaşi 25°C

Miercurea-Ciuc 21°C

Oradea 24°C

Piteşti 23°C

Sibiu 24°C

Suceava 22°C

Tărgu-Mureş 25°C

Timişoara 25°C

La munte

Azi (joi):

Vremea va fi caldă. Cerul va prezenta innorări şi izolat va ploua slab, indeosebi in Carpaţii Occidentali şi Meridionali.

Măine (vineri):

Vremea se va menţine caldă, dar va deveni in general instabilă in masivele din jumătatea de vest a ţării. Vor fi innorări accentuate in Occidentali şi in vestul Meridionalilor, iar noaptea local şi in rest.

Poimăine (sămbătă):

Cerul va fi temporar noros şi local va ploua in Carpaţii Orientali şi pe arii mai restrănse in rest. Văntul va sufla slab.

Bucureşti

max. 27°C

min. 12°C

Azi (joi):

Vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, iar văntul va sufla slab şi moderat.

Măine (vineri):

Vremea se va menţine caldă. Cerul va fi variabil, iar văntul va sufla slab pănă la moderat.

Maxima: 29°C, iar minima: 13 °C.

Poimăine (sămbătă):

Vremea se va menţine caldă. Cerul va fi temporar noros, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Maxima: 28 °C, iar minima: 13 °C.

Drumeţii

Valea Someşului Cald - Poiana Onceasa

Traseul incepe in capătul nordic al circuitului Someşului Cald, acolo unde bucla se intoarce traversănd apa. După căţiva metri trecem pe lăngă un izbuc şi ajungem la drumul forestier care duce la IC Ponor. Mergem pe acest drum pănă in Poiana Onceasa, unde intălnim banda albastră (Padiş - Cabana Vlădeasa) venind din stănga şi crucea roşie (Cumpănăţelu - Peştera Onceasa). Pentru peşteră trebuie urmată crucea roşie la dreapta.

Trusa medicală

O mică trusă de medicamente pentru drumeţii montane nu trebuie să lipsească nici unui turist. Aceasta trebuie să conţină Aspirină, Vitamina C, Midocalm, Algocalmin, Saprosan, Biseptol, comprese sterile, faşă elastică,

leucoplast antiseptic.

×
Subiecte în articol: observator