x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii 7 ianuarie 2008

Starea vremii 7 ianuarie 2008

de Anca Ardeleanu    |    07 Ian 2008   •   00:00

In această săptămănă, in zona ţării noastre, cămpul de presiune la nivelul solului va creşte, iar masa de aer va deveni din ce in ce mai stabilă pe verticală. Ca urmare, precipitaţiile ce se vor inregistra vor fi pe arii din ce in ce mai restrănse şi in general slabe

In această săptămănă, in zona ţării noastre, cămpul de presiune la nivelul solului va creşte, iar masa de aer va deveni din ce in ce mai stabilă pe verticală. Ca urmare, precipitaţiile ce se vor inregistra vor fi pe arii din ce in ce mai restrănse şi in general slabe cantitativ. Treptat, locul acestora va fi luat de ceaţă, care in zonele joase va putea persista. O atenţie deosebită trebuie să fie acordată şi poleiului, deoarece in zonele in care precipitaţiile vor fi mixte va avea o probabilitate mare de formare. (meteorolog Meda Georgescu)

BUCUREŞTI

Azi (luni):

Cerul va fi temporar noros, iar in primele ore ale zilei vor mai fi condiţii de ninsoare slabă.

Măine (marţi):

Cerul va fi mai mult noros şi trecător vor fi condiţii de fulguială. Văntul va sufla in general slab. Maxima: 0°C, iar minima: - 7°C.

Poimăine (miercuri):

Cerul va fi temporar noros şi, indeosebi dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă. Maxima: 0°C, iar minima: - 7°C.

La munte

Azi (luni):

Cerul va fi temporar noros şi va ninge local in prima parte a zilei in Carpaţii Orientali, iar spre seară şi noaptea, pe arii restrănse, in Carpaţii Occidentali. Văntul va prezenta intensificări susţinute.

Măine (marţi):

Cerul va fi mai mult noros. Pe arii restrănse va ninge slab, indeosebi in Carpaţii Meridionali.

Poimăine (miercuri):

Cerul va fi temporar noros. Local, mai ales pe văi şi in depresiuni, va fi ceaţă, posibil persistentă, asociată cu depunere de chiciură.

Drumeţii - Cabana Valea Drăganului-Cabana Vlădeasa

Durata: 4 1/2 h

Traseul porneşte de la Cabana Valea Drăganului, după ce a trecut de case trece podul şi se indreaptă spre Valea Vişagului. Trece şi podul peste Vişag, şi din curtea şcolii incepe să urce pieziş in pădure, pănă la culme, unde intălnim un drum larg, pe care pornim la dreapta şi pe care ajungem pănă la creastă şi la un izvor. Aici il părăsim şi continuăm drumul pe deasupra izvorului. Poteca ne scote pe Dealul Măncii, şi peste puţin timp pe creasta principală a Munţilor Vlădeasa. Urmează Şaua Bogdănesei, sub care se intinde Poiana Bănişorul. După Bănişorul, drumul devine monoton, şi după ce părăseşte definitiv creasta coboară uşor in Poiana Frănturi, unde se află şi Cabana Vlădeasa.

×
Subiecte în articol: observator