x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii 9 octombrie 2007

Starea vremii 9 octombrie 2007

de Anca Ardeleanu    |    09 Oct 2007   •   00:00
Starea vremii 9 octombrie 2007

La sud de zona geografică a Romăniei presiunea atmosferică va rămăne relativ scăzută. Este vorba despre o mişcare a aerului dinspre est către vest in apropierea suprafeţei solului şi dinspre vest către est in straturile de deasupra

 Comentariul specialistului

La sud de zona geografică a Romăniei presiunea atmosferică va rămăne relativ scăzută. Este vorba despre o mişcare a aerului dinspre est către vest in apropierea suprafeţei solului şi dinspre vest către est in straturile de deasupra. Această convergenţă de circulaţie intre sol şi altitudine va face ca formaţiunile noroase existente aici să persiste in regiunile din sudul ţării noastre, cu ploi a căror arie va fi cănd in restrăngere, cănd in extindere. Dinspre Europa Centrală va pătrunde un aer mai rece, care se va resimţi de măine şi in condiţiile in care aspectul vremii va fi unul urăt. In regiunile sudice, o dată cu acea pătrundere rece, se va intensifica şi văntul, care va accentua senzaţia de rece.

meteorolog Romica Jurca

Azi in ţară:

Bacău 18°C

Baia Mare 19°C

Braşov 18°C

Buzău 19°C

Cluj-Napoca 18°C

Constanţa 21°C

Craiova 20°C

Deva 21°C

Galaţi 19°C

Iaşi 20°C

Miercurea Ciuc 15°C

Oradea 20°C

Piteşti 19°C

Sibiu 19°C

Suceava 15°C

Tărgu-Mureş 19°C

Timişoara 21°C

Bucureşti:

max. 18°C

min. 10°C

Azi (marţi):

Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua. Văntul va sufla slab, pănă la moderat.

Măine (miercuri):

Vremea va fi inchisă şi va mai ploua. Văntul va sufla moderat. Maxima: 17°C, iar minima: 8°C.

Poimăine (joi):

Cerul va fi mai mult noros, iar şansele de ploaie vor fi reduse. Văntul va sufla slab. Dimineaţa şi noaptea va fi ceaţă.

Maxima: 19°C, iar minima: 10°C.

Drumeţii -Circuitul Cascada Răchiţele

Observaţii: accesibil vara

Plecăm de la Cabana Vlădeasa, coborăm pe lăngă Poiana Frănturi şi continuăm pe un drum forestier, după care incepem urcuşul. Ajungem la Piatra Mare, după care in Poiana Păltinişul, de unde ajungem la un izvor. După căteva urcuşuri ajungem la drumul forestier din Valea Seacă. Pentru a vizita Cascada Răchiţele trebuie să mergem in jos.Trecem un pod, ajungem pe malul drept al văii, care adăposteşte Cascada Răchiţele, o cascadă cu inălţimea de 50 metri, in două trepte. De la cascadă continuăm drumul la stănga, vom ajunge la Firezul Rogojanului. Ajungem şi la cantonul silvic, iar de acolo la mai bine de 1,5 km părăsim valea şi incepem un urcuş prin pădure, pănă la 1.450m. Poteca ne duce in Şaua Pietrele Albe. Din acest punct mai avem de mers o oră.

×
Subiecte în articol: observator