x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

10 Mai 2009   •   00:00
Ştiri pe scurt
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

10 mai 2009



GRIPA PORCINĂ / 3.440 de bolnavi, în 29 de ţări
Virusul gripei porcine a contaminat 3.440 de persoane din 29 de ţări şi a provocat moartea a 48 de persoane, potrivit unui nou bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, citat de Mediafax. SUA a devenit ţara cea mai afectată de această boală, cu 1.639 de cazuri, dintre care două mortale, iar în Mexic sunt 1.364 de cazuri, dintre care 45 mortale.

ADIO, DIETĂ! / Campionatul de gătit în aer liber
Bucureştenii au parte de un weekend îmbietor, marcat de Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, desfăşurat în Parcul Izvor, între orele 10:00 şi 23:00. Dacă vineri s-a preparat cea mai mare omletă ţărănească din lume, din 30.000 de ouă, ieri a fost competiţia pentru ceaun, plită şi grătar, iar azi, maeştrii culinari vor încânta publicul cu demonstraţiile lor. Preşedintele juriului, Robert Rainford, este maestru bucătar şi realizator de emisiuni în SUA. Premiile se acordă azi.

IORDANIA / Papa, încălţat în moschee

Papa Benedict al XVI-lea nu a trebuit să se descalţe pentru a vizita cea mai mare moschee din Iordania, ieri la Amman, deoarece organizatorii au prevăzut un parcurs special care nu a necesitat acest lucru, potrivit AFP. Cutuma obligă persoanele care intră în moschee să se descalţe. Predecesorul său, Ioan Paul al II-lea, s-a descălţat la intrarea în moscheea Omayyazilor din Damasc, în mai 2001, în cadrul primei vizite a unui Papă într-o moschee.

GAFĂ / EBA a dăruit un "scaun electric"
Fiica cea mică a preşedintelui, care candidează ca independent la europarlamentare sub sigla EBA, a vizitat Azilul de Bătrâni din Suseni Gorj, unde i-a dăruit unui bătrân, din partea mamei ei, un scaun cu rotile electric. Numai că exprimarea tinerei a lăsat altceva de înţeles. Aceasta a declarat, potrivit Realitatea TV, că îi va dărui bătrânului "un scaun electric". No comment.

×
Subiecte în articol: observator