x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

11 Mai 2009   •   00:00

11 mai 2009



BUCUREŞTI
Mai multe asociaţii de proprietari cer autorităţilor să emită o hotărâre prin care să interzică activitatea firmelor în apartamente de bloc. Excepţie de la această hotărâre ar trebuie să facă locuinţele aflate la parter. Proprietarii reclamă faptul că activitatea firmelor creează discuţii şi conflicte între cei care locuiesc şi cei care muncesc în bloc.

JANDARM GÂSIT MORT
Un jandarm în vârstă de 34 ani, de la Secţia de Jandarmi Roman, a fost găsit împuşcat la sfârşitul săptă­mânii trecute. Trupul plutonierului Adrian Androşcă a fost descoperit în una dintre încăperile unităţii în care lucra. Surse din cadrul IJJ susţin că ipoteza cea mai plauzibilă este cea a sinuciderii. Subofiţerul avea 34 de ani, era căsătorit şi avea doi copii.

DÂMBOVIŢA
Două persoane au ajuns la spital, cu fracturi la picioare, după ce un zid s-a prăbuşit peste ele. Cele două persoane din localitatea Mirteni lucrau la demolarea unei construcţii dezafectate. La un moment dat, un zid la­teral, din carămidă, s-a desprins din construcţie, căzând pe ei. Cei doi dâmboviţeni, un bărbat şi o femeie, au fost duşi de urgenţă la spital, viaţa lor nefiind pusă în pericol.

SF. GHEORGHE
Construirea unui supermarket în Sfântu Gheorghe - Covasna va fi stabilită printr-un referendum. Locui­torii de pe nouă străzi trebuie să decidă asupra oportunităţii construirii unui supermarket în locul pieţei agroalimentare Dolar.

CONDAMNARE
Fiul lui Sile Cămătaru a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pe o perioadă de şase ani de încercare, pentru deţinere de droguri de mare risc. Împreună cu Albert Balint, Tribunalul Bucureşti a mai condamnate încă alte 16 persoane. Albert Balint, fiul lui Sile Cămătaru, împreună cu ceilalţi din grupul său au fost achitaţi pentru mai multe infracţiuni, printre care şi constituire de grup infracţional de crimă organizată, pentru care DIICOT i-a trimis în judecată. Decizia nu este definitivă.

REPORT 10,3 MILIOANE
Premiul de 10,3 milioane de euro pus în joc la extragerea la loto de duminică nu a fost câştigat, suma fiind reportată. Numerele extrase ieri la Loto 6/49 sunt 38, 28, 13, 14, 6, 33, iar numărul "Noroc" este 7855442. Reportul la categoria I este de peste 40,7 milioane lei. Ultimul mare premiu la categoria I s-a câştigat anul trecut, la 14 decembrie, fiind în valoare de aproximativ 290.000 de euro.

BĂSESCU, LA GĂTIT
Preşedintele Băsescu şi soţia sa au vizitat ieri standurile Concursului Internaţional de Gătit în aer liber din Parcul Izvor. Prezenţa celor doi i-a luat prin surprindere pe organizatori şi vizitatori. Şeful statului s-a fotografiat şi cu bucătarii prezenţi la competiţie şi a fost invitat să guste din preparatele de la standuri. Băsescu a mărturisit că, "în afară de cartofi şi ouă-ochiuri" nu ştie să gătească. El a primit o diplomă şi o sticlă de vin.


×
Subiecte în articol: observator