x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

13 Mai 2009   •   00:00

13 mai 2009

PSD+PC, ÎN FRUNTE
Alianţa PSD+PC se distanţează de PD-L în cursa europarlamentarelor. Potrivit unui sondaj Avangarde, realizat în perioada 4-10 mai 2009, PSD+PC ar câştiga euroalegerile
cu 34%, urmat de PD-L - 27%, PNL - 16%, PRM - 8%, UDMR - 7%, Elena Băsescu - 5%. La prezidenţiale, Traian Băsescu ar obţine 37%, el fiind urmat de Mircea Geoană cu 23%, Crin Antonescu - 16%, Gigi Becali cu 8%, Radu Duda - 8%, Vadim Tudor - 4%. Sondajul are o eroare de + -3.03%.

FURT DE MILIOANE
Patru români au fost arestaţi în statul american Florida pentru fraude bancare prin skimming comise în mai multe oraşe americane. Furturile lor s-au ridicat la 1,8 milioane de dolari, informează The Consumerist. Românii acţionau în New York, Cicero şi Rochester. Ei mai sunt acuzaţi de furt de identitate şi conspiraţie la fraudă bancară. Emipre State News dezvăluie că numele românilor arestaţi sunt Victor Tarantino (32 de ani), Alexandru Dragomir (28 de ani), Iosif Răucă (35 de ani) şi Gabriel Mircea Staicu (41 de ani). (Sânziana Stancu)

PENSII OCUPAŢIONALE
Prima găselniţă a noii legi unice a pensiilor este eliminarea "specialelor" şi introducerea "ocupaţionalelor". Concluziile la care a ajuns ieri grupul de lucru interministerial care dezbate îmbunăţăţirea Legii 19/2000 sunt că toată lumea ar trebui să contribuie la sistemul de pensii, iar pentru contribuţii mai mari se vor primi pensii mai mari. Prin eliminarea pensiilor speciale ar putea beneficia mai mulţi oameni de avantajele unui sistem paralel de calcul. Fiecare grup de profesionişti ar avea propriul sistem de calcul în baza căruia să primească o altă pensie.

COPIL BLOCAT ÎN CASĂ
Pompierii tulceni au reuşit să elibereze, luni seara, un copil în vârstă de un an şi şapte luni, care rămăsese blocat în casă. Conform informaţiilor furnizate de ISU, pompierii au fost anunţaţi de mama copilului, ea plecând din casă fără a-şi lua cheile. Uşa metalică a apartamentului a fost deblocată în aproape 30 de minute, copilul fiind redat mamei sale în siguranţă.

DEVA

Doi bărbaţi au ajuns în stare gravă la spital, după ce maşina de teren în care se aflau a căzut de la aproape 40 de metri înălţime. Accidentul s-a produs luni noapte la ieşirea din Deva, iar jeep-ul în care erau cei doi bărbaţi circula pe pasajul de la intrarea pe Drumul European 68. Cei doi bărbaţi au fost scoşi din maşină de echipajele de descarcerare şi transportaţi cu două ambulanţe la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva. Victimele, în vârstă de aproximativ 30 de ani, sunt în stare gravă, una dintre ele fiind în comă, a declarat Loredana Tocuţ de la Serviciul de Ambulanţă Deva.

COPII EVACUAŢI

Cei 25 de copii dintr-un centru de plasament din Fundu Moldovei au fost evacuaţi luni noapte din cauza unui incendiu. Au fost afectate mansarda şi primul etaj. Nici unul dintre copii nu a fost rănit. Incendiul a fost lichidat după aproximativ trei ore şi jumătate, iar focul a distrus acoperişul, mansarda şi cele opt camere de la etaj, computere etc.,  pagubele fiind estimate la 100.000 de lei. Se pare că incendiul a izbucnit din cauza coşului de fum neprotejat termic.

POLUARE

Canalizarea Rafinăriei Vega Ploieşti a refulat luni seară, poluând zona cu produse petroliere. "Echipele rafinăriei s-au deplasat imediat la faţa locului împrăştiind substanţe neutralizante", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Ploieşti. La faţa locului a ajuns luni seară şi comisarul-şef al Gărzii de Mediu Prahova, care s-a declarat nemulţumit de modul în care au acţionat cei de la Vega pentru ameliorarea situaţiei. Ştefan Popescu spune că apa poluată va ajunge în sistemul de canalizare al oraşului şi de aici în staţia de epurare.

×
Subiecte în articol: observator