x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

15 Mai 2009   •   00:00

15 mai 2009

ZIUA VETERINARULUI
Anual, la 15 mai se sărbătoreşte Ziua naţională a medicului veterinar.
Evenimentul este marcat printr-o sesiune de referate organizată de Facultatea de medicină veterinară Bucureşti, în colaborare cu Asociaţia Generală a Medicilor Veterinari şi Colegiul Medicilor Veterinari. Acad. Alexandru Bogdan, membru în consiliul ştiinţific al
ANSVSA, ne-a declarat că evenimentul subliniază semnificaţiile profesiei de medic veterinar în apărarea sănătăţii animalelor, inclusiv a oamenilor.
În România sunt 7.500 de medici veterinari. (M. Marincovici)

COCAINĂ ÎNLOCUITĂ
Cele 200 de kilograme de presupuse droguri capturate miercuri la Arad nu erau de fapt cocaină. DIICOT precizează că procurorii au înlocuit cocaina capturată în portul Agigea Sud în scopul de a captura membrii reţelei care ar fi trebuit să preia coletul. Cocaina a fost introdusă în România prin portul constănţean într-un container ce transporta sucuri. Valoarea de piaţă a drogurilor este de peste 20 milioane de euro.

REPAPER
Grupa 7 a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii Bucureşti demarează astăzi, ora 18:00, o campanie de reciclare a hârtiei de ziar.
Timp de şapte zile, cei care vor dori să crească procentul ziarelor reciclate sunt aşteptaţi în cadrul facultăţii, în complexul Leu, corp A, etaj 6, unde vor putea lăsa ziarele în pubele speciale. "Hârtia unui ziar, prin degradare naturală, emite un gaz de seră de 23 de ori mai nociv decât dioxidul de carbon", precizează organizatorii. Proiectul studenţilor este susţinut de EcoRom şi de Urban. (Ionela Gavriliu)

CENTRU AUTIŞTI
Un centru pentru adolescenţii autişti cu vârste între 14 şi 18 ani va fi deschis la 16 iunie. Părinţii sunt aşteptaţi începând chiar de astăzi pentru a-şi înscrie copiii la Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, Str. Academiei nr. 3-5, Sector 4. Specialiştii centrului vor furniza servicii sociale pentru dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă, servicii de consiliere psihosocială individuală şi de grup, training pentru familiile copiilor cu autism în vederea realizării unei reţele de suport pentru acestea.
Centrul a fost înfiinţat cu fonduri Phare şi cu bani de la Consiliul General al Capitalei. (Ionela Gavriliu)

POLIŢIST ELIBERAT
Fostul adjunct al şefului IPJ Vâlcea, comisar-şef Daniel Munteanu, va fi pus în libertate cu interdicţia de a părăsi ţara. Conform deciziei înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), măsura interdicţiei este dispusă pentru perioada 13 mai - 11 iunie. Daniel Munteanu, a fost arestat preventiv, săptămâna trecută de Curtea de Apel Piteşti. Pensionat în 29 aprilie din motive medicale, fostul adjunct al şefului IPJ Vâlea este acuzat de fapte de corupţie.

AZIL ILEGAL
Un azil clandestin de bătrâni a fost descoperit de poliţiştii prahoveni într-o vilă din Comarnic. Poliţiştii au găsit patru bătrâne, cu vârste între 72 şi 86 de ani. Pentru fiecare persoană era primită suma de 1200 de lei lunar", "Bătrânele stăteau în 2 camere, la mansardă, fără grup sanitar, care era la parter, şi nu beneficiau de asistenţă medicală", a declarat dr Cristian Vintilescu, directorul ASP Prahova. Camelia Pechiu cea care îngrijea bătrânii a primit de la medicii DSP o amendă de 4000 de lei pentru că nu avea autorizaţie de funcţionare. (Laura Calciu)

STUDENT LA POLI
Tinerii care doresc să urmeze cursurile Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB) se pot informa astăzi şi mâine la Târgul Educaţional "Student la Politehnică". Evenimentul este organizat la instituţia de învăţământ superior. Toate cele 13 facultăţi ale UPB îşi vor prezenta astăzi, de la ora 10:00, oferta educaţională, iar cei care doresc pot vizita laboratoarele şi amfiteatrele UPB. (E.M.)

ALBA
Un proiectil neexplodat a fost descoperit în extravilanul localităţii Vinerea din judeţul Alba. Proiectilul ce provine din cel de-al Doilea Război Mondial a fost găsit între calea ferată şi fostul depozit de muniţie, în timpul executării unor lucrări. Muniţia a fost ridicată şi transportată, în vederea distrugerii. (Lucian Dobrater)

×
Subiecte în articol: observator