x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

18 Mai 2009   •   00:00

18 mai 2009



RECLAMAT LA DNA
Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat ieri că ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a făcut plângere penală împotriva sa, la DNA. Motivul - modul în care a atribuit unei firme, pe vremea când era ministru, lucrările de modernizare a drumului dintre Novaci şi Sebeş. Orban a spus că a optat pentru modernizarea drumului respectiv întrucât este o cale veche de acces dinspre vechiul regat spre Transilvania şi are o importanţă deosebită.

DIN NOU, REPORT
Nici la tragerea de ieri, premiul de peste 10,5 milioane de euro, pus în joc la tragerea Loto 6/49, nu a fost câştigat de nimeni, suma fiind reportată pentru tragerea următoare. Au fost trase numerele 11, 24, 46, 30, 38 şi 19. Numărul la "noroc" a fost 2703914. Compania a decis ca, pentru tragerea de duminică, să aloce 45% din fondul total de câştiguri pentru categoriile a II-a şi a III-a. Ultima dată, premiul de categoria I, s-a câştigat în 14 decembrie 2008.

TITULESCU, ÎNCHIS

Circulaţia pe Şoseaua Nicolae Titulescu din Bucureşti va fi închisă începând de astăzi dimineaţă timp de şase luni, pentru executarea rampei de acces pe Pasajul denivelat suprateran Basarab. Totodată, se va înfiinţa sens unic pe Strada Petru Rareş, sensul dinspre Calea Griviţei către B-dul A.I. Cuza şi se va înfiinţa sens unic pe Strada Comana, dinspre Şoseaua Nicolae Titulescu către Calea Griviţei, circulaţia desfăşurându-se pe două benzi de circulaţie.

AGABARITIC PE DN 72
Traficul a fost îngreunat ieri pe Drumul Naţional 72, în direcţia Ploieşti, din cauza unui transport agabaritic care s-a deplasat spre judeţul Ialomiţa. În jurul orei 9:00, din localitatea prahoveană Brătăşanca, pe DN 72, a pornit un convoi agabaritic, motiv pentru care traficul rutier a fost întrerupt periodic. Viteza medie de deplasare a convoiului a fost de 25km/h, şoferii fiind sfătuiţi de poliţişti să respecte semnalele echipajelor care însoţesc transportul agabaritic.

ATENŢIE CU 112!
Dacă până acum se suna la 112 într-o veselie, fără vreun motiv real, de aici încolo ar fi bine să vă gândiţi de două ori înainte de a forma numărul. Deoarece, cei care sună în joacă la numărul de urgenţă vor fi bombardaţi cu SMS-uri. "Aţi apelat abuziv numărul de urgenţă 112. Dacă veţi continua, puteţi fi pedepsit conform legii." Aşa sună SMS-ul pe care îl primesc toţi cei care sună degeaba la 112. Este vorba de o campanie de stopare a apelurilor false, iniţiată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale pentru o perioadă de trei luni.

CONCURS DE PORUMBEI
Peste 20.000 de porumbei călători au fost eliberaţi ieri în oraşul arădean Ineu, în cadrul unei competiţii naţionale, păsările urmând să ajungă, până seara, în judeţul Prahova. Potrivit organizatorilor, la competiţie participă crescători din toată ţara, care au adus 20.200 de exemplare de porumbei. Crescătorii spun că porumbeii care vor atinge timpii cei mai buni până la destinaţie vor putea fi valorificaţi cu 5.000 până la 7.000 de euro. (A.A.)

TEZA LA ROMĂNĂ
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că a cerut inspectorilor şcolari să facă o analiză a notelor obţinute de elevi la tezele la română, întrucât sunt diferenţe mari de rezultate între şcoli şi între judeţe. "Nu am primit încă toate rezultatele la tezele cu subiect unic pe judeţe, dar din ceea ce am aflat de la inspectorii generali şcolari există diferenţe foarte mari între notele dintr-o şcoală şi alta sau între un judeţ şi altul", a precizat ministrul. Rezultatele la teza de la română vor fi cunoscute astăzi. (Mediafax)

CONSTANŢA
Patru persoane au murit şi o alta a fost rănită ieri în urma unui accident rutier în care au fost implicate două autoturisme şi care a avut loc pe Drumul Naţional 22 A, la ieşirea din Hârşova către Tulcea. După producerea incidentului, circulaţia s-a desfăşurat îngreunat, formându-se coloane de maşini. Poliţia cercetează cauzele producerii accidentului.

×
Subiecte în articol: observator