x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

19 Mai 2009   •   00:00

19 mai 2009



BECURI "VERZI"
Asociaţia ecologică Agent Green, unul dintre partenerii "verzi" ai Jurnalului Naţional, lansează oficial mâine campania Green my light. Voluntarii asociaţiei vor începe cu înlocuirea, mâine, a becurilor incandescente din Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, deoarece becurile ecologice consumă cu până la 80% mai puţină energie decât cele clasice şi au o durată de utilizare până la şase ori mai mare. (A.A.)

PREDOIU AUDIAT
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu va fi audiat astăzi de senatorii din Comisia juridică, principala temă de discuţie fiind reforma din justiţie în contextul raportului Comisiei Europene din luna iunie. Preşedintele Comisiei juridice, Toni Greblă a declarat luni, că audierea ministrului Justiţiei are loc la solicitarea tuturor grupurilor parlamentare din Senat. El a precizat că ministrul Predoiu este chemat la Comisia juridică pentru a prezenta stadiul reformei din justiţie în România.

INCOMPATIBILITATE

Asociaţia Profesională pentru Educaţie şi Cercetare a cerut conducerilor Camerelor Parlamentului să se autosesizeze privind incompatibilitatea unor parlamentari care sunt şi rectori. Este vorba despre Ecaterina Andronescu, rector al Universităţii Politehnice din Capitală, deputatul Florian Popa, rector al Universităţii de Medicină din Bucureşti, deputatul Iosif Drăgulescu, rectorul Universităţii de Medicină din Timişoara, şi senatorul Nicolae Robu, rectorul Politehnicii din Timişoara.

ACVILA SE APĂRĂ
Achiziţiile pentru unitatea specială Acvila s-au derulat prin direcţiile
de specialitate ale MAI după reguli stricte. Conform declaraţiilor lui Valeriu Mihai, fostul şef al Acvila, informaţiile recente despre aceste achiziţii sunt eronate şi tendenţioase. Jandarmeria a sesizat vineri Corpul de Control al MAI în legătură cu "numeroase nereguli" privind achiziţiile realizate de grupul de intervenţie Acvila.

ATACAŢI DE LUP
Satul bistriţean Rebra a intrat în carantină după ce trei localnici au fost muşcaţi de un lup turbat. Totodată, vor fi vaccinate atât persoanele, cât şi animalele care au intrat în contact cu lupul turbat. Victimele, doi adulţi şi un adolescent, au fost transportate la Spitalul Năsăud şi apoi la Spitalul Judeţean Bistriţa-Năsăud. Medicii bistriţeni au decis să îl trimită pe băiatul de 17 ani la o clinică din Cluj, deoarece starea lui s-a înrăutăţit.

FALSURI UITATE
Un vâlcean este acuzat de fals şi uz de fals după ce poliţiştii au găsit în geaca acestuia trei permise de conducere falsificate. Vâlceanul îşi uitase geaca într-un bar şi unul dintre clienţi a dus-o la Poliţie. Încercând să descopere informaţii despre posesor, poliţiştii au găsit mai multe documente, carduri bancare şi telefonice şi permise de conducere cu aceeaşi fotografie. Datele de identitate aparţin numitului Casian C., de 36 ani, din judeţul Vâlcea. Acesta figurează în bazele de date având permisul de conducere categoria B anulat din septembrie 2008.

URSOAICA, ÎN COPAC
O ursoaică şi puiul său s-au refugiat într-un copac pentru a se feri de oameni. Evenimentul s-a produs la sfârşitul săptămânii pe drumul spre Cota 1.400. Deşi pe acest drum sunt afişe prin care turiştii sunt avertizaţi de prezenţa urşilor în zonă, oamenii nu se tem şi fotografiază de zor animalele. Ursoaica şi puiul au rămas în pom vreme de 30 de minute. Conform pădurarilor, în Sinaia sunt aproximativ 40 de urşi. Dintre aceştia jumătate coboară seară de seară în oraş, în căutarea hranei. (L. Calciu)

×
Subiecte în articol: observator