x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

20 Mai 2009   •   00:00

20 mai 2009



 SPRIJIN PENTRU MAME
Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat ieri două proiecte de lege care vin în sprijinul mamelor. Astfel, femeile care nasc gemeni, tripleţi sau multipleţi vor primi, pe lângă indemnizaţia lunară de 85% din venituri, câte 600 de lei, lunar, pentru al doilea, al treilea sau al patrulea copil. Mamele care urmează cursuri preuniversitare sau universitare de zi, fără a întrerupe cursurile din motive medicale, vor primi şi ele indemnizaţia pentru creşterea copilului. (D.P.)

MEDICI DEMISIONARI
Şapte medici, şefi de secţii de la Spitalul Municipal Topliţa, precum şi directorul medical şi cel economic au demisionat luni. Ei susţin că nu mai pot colabora cu managerul instituţiei, pe care îl acuză de comportament abuziv. Medicii susţin că managerul nu comunică decât prin note interne, iar atunci când li se adresează le vorbeşte arogant şi îi ameninţă.

PENESCU TOT ÎN AREST!
Finanţatorul echipei FC Argeş, omul de afaceri Cornel Penescu, rămâne în arest. Curtea de Apel Piteşti a admis, ieri, recursul procurorilor la decizia Tribunalului Argeş, care decisese, vineri, eliberarea provizorie sub control judiciar a acestuia. Totodată, Curtea de Apel Piteşti a decis ca patronul grupării piteştene să plătească 100 de lei cheltuieli judiciare.

FALSIFICATOR LA 11 ANI

Un băiat în vârstă de 11 ani din Jimbolia este cercetat pentru că a falsificat mai multe bancnote folosind o imprimantă. Potrivit IJP Timiş, copilul a falsificat acasă mai multe bancnote, respectiv trei bancnote de 100 lei, patru de 10 lei, patru de 1 leu şi două de 50 euro, menţionează sursa citată. El a folosit una dintre bancnotele falsificate pentru a cumpăra mai multe produse de la un fast-food din localitate.

INDEMNIZAŢII MAME
Mamele studente la zi sau care frecventează cursuri postliceale, peste 18 ani, fără venituri, vor primi indemnizaţii pentru creşterea copilului de 600 RON. Deputaţii au mai decis ieri ca mamele care au dubleţi, tripleţi să primească pentru fiecare al doilea, al treilea copil câte 600 RON. Camera Deputaţilor este Cameră decizională în ambele cazuri. (Dana Piciu)

MEDICI DEMISIONARI
Şapte medici, şefi de secţii de la Spitalul Municipal Topliţa, precum şi directorul medical şi cel economic au demisionat luni. Ei susţin că nu mai pot colabora cu managerul instituţiei, pe care îl acuză de comportament abuziv. Medicii susţin că managerul nu comunică decât prin note interne, iar atunci când li se adresează le vorbeşte arogant şi îi ameninţă. Managerul spitalului, dr Aurelian Ovidiu Budişcă, a afirmat că pe medici îi supără faptul că a constatat, în urma verificărilor făcute, că aceştia comit o serie de ilegalităţi.

ÎMBRĂŢIŞĂRI GRATIS
Hunedorenii au toate şansele ca astăzi să fie luaţi în braţe de semeni de-ai lor în timp ce se plimbă pe stradă. Zeci de tineri din Deva, Hunedoara, Orăştie, Petroşani, Vulcan, Lupeni şi Petrila vor ieşi pe străzi între orele 13:00 şi 15:00 pentru a împărţi îmbrăţişări gratuite. Acţiunea este iniţiată de Organizaţia Lume Bună şi se va desfăşura în peste 100 de oraşe din toată ţara. (Monalise Hihn)

ANA TRAINING XI
Detaşamentul ANA Training XI se întoarce astăzi din Afganistan, după o serie de misiuni desfăşurate între decembrie 2008 şi mai 2009, în cadrul procesului de constituire şi operaţionalizare a noii Armate Naţionale a Afganistanului (ANA). Ceremonialul de repatriere a militarilor acestui detaşament are loc în această dimineaţă, începând cu ora 11:00, în cazarma din Cornetu. (A.A.)

HUNEDOARA
Mai mulţi primari hunedoreni, membri ai Asociaţiei "Salvital", au cerut luni reducerea numărului de paramedici. Doleanţa primarilor este cauzată de faptul că edilii nu mai au bani pentru a acoperi salariile paramedicilor. Preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, s-a arătat dezamăgit de lipsa de implicare a unor primari, dar în acelaşi timp a recunoscut că împărţirea obligaţiilor trebuie făcută mai judicios. "Voi avea discuţii cu toţi primarii din judeţul Hunedoara, astfel încât toţi 69 să contribuie la finanţarea serviciului SMURD", a declarat preşedintele CJH. (Monalise Hihn)

VIRUS LA CASA DE PENSII
Doar 20 din cele 85 de calculatoare ale Casei Judeţene de Pensii Braşov sunt funcţionale, după ce au fost afectate de un virus informatic. Cele mai afectate compartimente sunt cele pentru stabilirea şi plata pensiilor şi cel pentru recalcularea pensiilor. Luni, doar cinci calculatoare au funcţionat, activitatea instituţiei fiind serios perturbată. Direcţia Casei de Pensii a apelat la o firmă specializată pentru a restaura reţeaua afectată. (Libiu Mateescu)

×
Subiecte în articol: observator