x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

23 Mai 2009   •   00:00

23 mai 2009



PERMIS ÎN ALTE LIMBI
Examenul teoretic pentru obţinerea permisului de conducere se poate susţine, începând de ieri, şi în limbile germană şi franceză, a anunţat Direcţia Regim Permise de Conducere şi înmatriculare a Vehiculelor. Astfel, candidaţii care aparţin minorităţilor naţionale, cetăţenii străini care îşi stabilesc domiciliul sau reşedinţa în România, precum şi cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene care au rezidenţa normală sau care se află la studii în România, pot susţine examenul în limbile maghiară şi engleză.

MAI MULŢI POLIŢIŞTI
Pe lângă cei 400 de poliţişti comunitari care acţionează în Sectorul 1 ar mai fi necesari încă 250, o decizie în acest sens urmând să fie luată anul viitor, promite primarul Andrei Chiliman. Asta în condiţiile în care poliţişii comunitari vor avea responsabilităţi în plus şi în zona rutieră. "La Rutieră sunt puţini oameni, iar transferul unor atribuţii la Poliţia Comunitară va permite degrevarea lor", a adăugat Chiliman.

CIRC ÎN STRADĂ
Bucureştenii sunt invitaţi la distracţie. Circ & Variete "Globus" organizează, în perioada 26 mai-7 iunie, cea de-a II-a ediţie a Festivalului Internaţional de Artă a Circului, fiind invitate ţări ca Germania, SUA şi Cehia. Deschiderea competiţiei va avea loc mâine, la 18:45, printr-o paradă specială, la care bucureştenii vor avea acces gratuit. În haine de gală, artiştii fiecărui circ vor defila prin centrul Bucureştiului alături de cai, zebre, cămile şi lame. Parada va urma traseul: Piaţa Unirii - Strada Halelor - Bulevardul Unirii - Bulevardul Dimitrie Cantemir - Parcul Tineretului.

GALAŢI
Cel de-al doilea suspect în cazul jafului de la o casă de schimb valutar din Galaţi, de la începutul lunii mai, a fost prins de poliţişti în vama Nădlac, în timp ce încerca să părăsească ţara folosind acte false. Judecătoria Galaţi a confirmat ieri mandatul de arestare emis pe numele lui. O casă de schimb valutar din centrul municipiului Galaţi, de pe Strada Brăilei a fost jefuită, la 2 mai, de doi indivizi mascaţi care au ameninţat-o pe casieră cu pistolul, după care au furat în jur de 15.000 de lei noi.

DISPONIBILIZĂRI
Societatea de producţie a mobilei Montana Câmpeni va disponibiliza, în luna iunie, aproape jumătate din angajaţi, respectiv 200 de persoane, din cauza crizei economice. Potrivit AJOFM Alba, SC Montana SA va disponibiliza în luna iunie 200 din cei 419 angajaţi pe care îi are. Surse din cadrul companiei susţin că societatea se confruntă cu o lipsă a comenzilor în contextul crizei economice, aceasta fiind cauza care a determinat disponibilizările.

VIAŢĂ SĂNĂTOASĂ
Jurnalul Naţional vă invită între 29-31 mai la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti unde va avea loc Târgul pentru o Viaţă Sănătoasă. Cu această ocazie puteţi achiziţiona alături de cărţile din colecţia Viaţă Sănătoasă şi CD-uri cu Muzică de Colecţie, DVD-uri cu filme celebre şi nu în ultimul rând, colecţia de cărţi Biblioteca Pentru Toţi. Vă aşteptăm la standul nostru din cadrul târgului sau la Jurnalul Mobil, ce va fi prezent la intrare. De asemenea, la târg veţi regăsi oferte de produse şi servicii BIO (atât alimentare cât şi cosmetice), cărţi interesante, echipamente sportive şi work-shop-uri cu teme variate de la nutriţie sănătoasă până la sport. 1 leu din costul biletului va fi donat către Asociaţia Mai Mult Verde. Pentru mai multe detalii legate de târg vă rugăm să accesaţi www.targuripentrutine.ro. (Ciprian Morega)

CANICULĂ ÎN CAPITALĂ
Vreme deosebit de caldă astăzi în Capitală, acolo unde mercurul din termometre va urca până la valoarea de 34°C la umbră. Este bine să consumaţi cât mai multe lichide şi să vă protejaţi de razele Soarelui. La munte, cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi doar pe arii restrânse se vor înregistra averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări mai ales pe creste. Temperatura aerului va marca o scădere în masivele nordice, iar în rest valorile termice se vor menţine ridicate. La mare, vremea va fi caldă, cu cer variabil. După-amiază sunt posibile averse, descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului.

VITEZĂ UCIGĂTOARE
O clipă de neatenţie i-a fost fatală unui pilot de la Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc. Acesta a murit după ce a intrat cu maşina într-un copac, la o viteză de 210 km la oră. Accidentul s-a produs joi noapte, când tânărul mai avea de parcurs doar câţiva kilometri până la poarta unităţii. Cum nu purta centura de siguranţă, în urma impactului a fost aruncat prin parbriz. Conducerea şcolii de Aplicaţie pentru Aviaţie de la Boboc nu a făcut deocamdată comentarii. Tânărul absolvise Academia Forţelor Aeriene la Braşov, avea gradul de sublocotenent şi venise la şcoala de aplicaţie Boboc să-şi completeze orele de zbor necesare pentru obţinerea brevetului de pilot.

CONCEDIERI LA RA-APPS
Şeful Direcţiei Tehnice a Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat, Ştefan Mârza, care a condus discuţiile cu Aedificia Carpaţi pentru consolidarea Palatului Victoria, prin negociere cu o singură sursă a fost revocat din funcţie. Motivele invocate de acesta au fost însă legate de alte licitaţii. Directorul demis susţine că motivul revocării este că a pus la dispoziţia Corpului de Control al primului-ministru şi a Corpului de Control al Secretariatului General al Guvernului toate actele solicitate în anchetele iniţiate de acestea în cazul a două contracte comerciale ale regiei.

×
Subiecte în articol: observator