x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

25 Mai 2009   •   00:00
VAMA CONSTANŢA
Zece cetăţeni din Bangladesh au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni într-o utilitară care se deplasa spre Grecia. Acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii au efectuat un control amănunţit al mijlocului de transport. Într-un locaş special amenajat au fost descoperiţi cetăţenii din Bangladesh care încercau să iasă ilegal din România. Aceş­tia au declarat că doreau să ajungă în Grecia, dar, pentru că nu posedau viză pentru spaţiul Schengen, au ape­lat la şoferul bulgar care urma să-i transporte ilegal la destinaţie, as­cunşi în autoutilitară. Pentru servi­ciul său, şoferul, care acum e cercetat, urma să primească 1.500 de euro.   

TRAGEDIE ÎN BUCEGI
Încă un om şi-a pierdut viaţa la Buş­teni, în Masivul Bucegi, week-end-ul trecut. Victima a fost un foarte bun cu­­noscător al mun­te­lui, Radu Ră­du­les­­cu din Bucureşti. Acesta a fost găsit mort pe Valea Priponului, după ce a alu­­ne­cat şi a căzut 50 de metri. Ră­du­les­cu cunoştea foarte bine Masivul Bu­cegi, numărându-se printre pu­ţi­nii care schiau cam 150 de zile pe an.

APEL ISU SUCEAVA
Părinţii suceveni sunt atenţionaţi să-şi supravegheze copiii şi să nu-i lase la joacă pe malurile apelor. Apelul făcut de ISU Suceava vine după ce în ultimele trei zile au murit înecaţi trei adolescenţi. Echipe ale ISU Suceava căutau ieri doi tineri în vârstă de 14 şi 17 ani care au dispărut sâmbătă după-amiază în apele râului Siret. Tot sâmbătă, ISU Suceava a re­cu­perat, după două zile de căutări, cor­pul unui băiat care s-a înecat joi în Siret. (N. Amurăriţei)

CROS ÎN TINERETULUI
Peste 5.000 de oameni s-au aflat ieri-dimineaţă în Parcul Tineretului, la chemarea lui Mircea Badea (foto), în cadrul unei campanii de convingere a românilor că sportul este o parte esenţială a vieţii. Printre aceştia s-au aflat şi vedetele Mircea Ra­du, Mihai Gâdea, Sandra Stoicescu, Crina Abrudan, Carmen Brumă, Ilinca Vandici, Amalia Năstase, Gianina Corondan, fotograful Gabriel Hennessey. Startul s-a dat la ora 10:00, participanţii, printre care co­pii şi bătrâni, pornind la alergat în jurul lacului într-un "maraton" de 9 km.

COMEMORARE

Cele 18 victime ale exploziei produse în mai 2004 la Mihăileşti (Buzău) au fost comemorate ieri. La comemorare au luat parte circa 200 de persoane, oficialităţi judeţene, supravieţuitori ai deflagraţiei, dar şi părinţii jurnalistului Ionuţ Barbu, ucis în explozie. La 24 mai 2004, un camion încărcat cu 20 de tone de azotat de amoniu a explodat după ce la cabina autovehiculului izbucnise un incendiu. Printre cele 18 victime s-au numărat doi ziarişti, pompieri, dar şi localnici. Trupul şoferului camionului nu a fost găsit niciodată.

REPORT LA LOTO

Premiul de peste 10,7 milioane de euro pus în joc la extragerea Loto 6/49 de ieri seară a rămas în continuare necâştigat, astfel că suma va fi reportată pentru următoarea tragere. Numerele extrase au fost 3, 6, 27, 20, 29, 48, în timp ce numărul "noroc" a fost 1870494. În urma repartizării încasării la jocul Loto 6/49, din săptămâna 18-24 mai, din fondul de câştiguri rezultat se alocă 45% categoriei a II-a şi alte 45 de procente categoriei a III-a.

ATERIZARE GREOAIE

O cursă Tarom, care circula pe ruta Cluj-Napoca -Bucureşti, a avut ieri probleme la aterizarea pe Aeroportul Henri Coandă din Capitală. Aeronava a avut o defecţiune la trenul de aterizare, dar până la urmă a ajuns la sol fără ca cineva să fie rănit.

ÎNECAT ÎN LAC
Un tânăr de 21 de ani a murit ieri seară după ce barca în care se afla
s-a răsturnat, pe lacul din Parcul Tineretului. Un echipaj SMURD a ajuns repede la faţa locului, însă medicii nu l-au mai putut resuscita. În barcă se aflau trei tineri, doi reuşind să se salveze. Cel de-al treilea a fost scos după 20 de minute din lac, autorităţile presupunând că s-a prins în ierburile din apă, astfel că nu a reuşit să iasă mai repede la suprafaţă.

POLIŢIA DELTEI DUNĂRII
Acţiunea de înfiinţare a Poliţiei Deltei Dunării va fi demarată începând de astăzi, urmând a deveni operaţională săptămâna viitoare, potrivit lui Dan Nica, ministrul Administraţiei şi Internelor. Demnitarul a precizat că noua Poliţie va fi subordonată direct şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române.

"RABLA" ŞI-A ATINS DOAR JUMĂTATE DIN OBIECTIVE

Aproape 11.000 din cele 20.000 de maşini disponibile în prima fază a programului "Rabla" din 2009 fuseseră vândute până vineri, cu o săptămână înainte de încheierea primei faze, conform unei statistici remise agenţiei Mediafax de Administraţia Fondului de Mediu. Peste jumătate din cele 10.948 de maşini vândute, respectiv 5.193, au fost produse de Dacia. Pe locul al doilea între opţiunile românilor prin programul "Rabla" s-au situat mărcile Renault şi Nissan, care au vândut împreună 1.040. Cu 857 de maşini vândute, Skoda s-a situat pe locul al treilea în topul mărcilor ale căror modele au fost preferate de români în programul "Rabla". Ford, Opel şi Hyundai au vândut fiecare puţin peste 600 de maşini. Pe de altă parte, nici un român care s-a înscris în programul "Rabla" nu a cumpărat vreo maşină Audi. Firma Lada a reuşit să vândă o singură maşină, Honda - două iar Mazda doar şase unităţi.

×
Subiecte în articol: observator