x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cea mai mare tăiere ilegală de pădure la Ocolul Sighet, în Maramureș: 100.000 de metri cubi de arbori doborâți

Cea mai mare tăiere ilegală de pădure la Ocolul Sighet, în Maramureș: 100.000 de metri cubi de arbori doborâți

04 Mar 2020   •   14:18
Cea mai mare tăiere ilegală de pădure la Ocolul Sighet, în Maramureș: 100.000 de metri cubi de arbori doborâți

Ministrul interimar al Mediului, Costel Alexe, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că a descoperit cea mai mare operațiune de tăieri ilegale de arbori. Potrivit ministrului, este vorba despre 100.000 de metri cubi de arbori tăiați la Ocolul Sighet, în Maramureș.

„În Maramureș, la Olcolul Sighet, au fost 340 de hectare, în adâncul pădurii. Au fost 100.000 de metri cubi, o pădure radă, cu un prejudiciu de milioane de lei pentru stat”, a afirmat Costel Alexe, în cadrul conferinței de presă.

Ministrul Alexe a afirmat că tăierile ilegale s-au produs în mod repetat, timp de opt ani, fără ca cineva să se sesizeze.

"Acolo acea padure nu ar fi putut sa dispara peste noapte, pentru ca s-au facut taieri in mod repetat timp de cinci, sase, sapte ani fara ca nimeni sa le vada, nici cetatenii nu au sesizat, nici autoritatile statului nu s-au sesizat, aproape ca intr-o conlucrare comuna o suprafata importanta din padurile Romaniei a disparut. Colegii de la Garda Forestiera Cluj au descoperit acest subiect, l-au investigat si va anunt ca saptamana trecuta dosarul a fost trimis la Parchet", a precizat Costel Alexe.

"Mesajul public pe care il am pentru toti cetatenii Romaniei, pentru autoritatile statului care sper sa conclucreze cu cele ale Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor este ca eu, ca ministru, ii vreau cu catuse pe maini pe toti cei care taie ilegal, transporta ilegal sau fura din padurile Romaniei.”, a mai transmis ministrul interimar al Mediului.

×