x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Telegondolă în Pasul Vâlcan

Telegondolă în Pasul Vâlcan

de Sorin Anghel    |    20 Mai 2009   •   00:00

O nouã staţiune de schi va fi construitã în vecinãtatea municipiului Vulcan, din Valea Jiului, proiectul intitulat "Castelul din Carpaţi” având o valoare de 26 de milioane de euro.



Proiectul prevede construirea a cinci pârtii de schi, dintre care cea mai mare va avea o lungime de 5 kilometri. De asemenea, sunt prevãzute spaţii de cazare, instalaţii de transport pe cablu, accesul în staţiune urmând sã fie fãcut cu o telegondolã care va pleca din oraşul Vulcan.

"Proiectul a fost finalizat. Am primit acum 10 milioane de lei cu care vom putea începe construcţia telegondolei pentru turişti. Totodatã, se lucreazã la drumul de acces spre Pasul Vâlcan. S-au asfaltat, cu ajutorul Consiliului Judeţean Hunedoara, primii doi kilometri de drum, urmând sã mai fie executaţi alţi cinci kilometri", a declarat primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile. Potrivit acestuia, viitoarea staţiune va beneficia de alimentare cu apã, canalizare şi energie electricã.

Autoritãţile vor fi foarte stricte în ceea ce priveşte regimul construcţiilor în perimetrul staţiunii, cabanele pentru turişti urmând sã fie construite cu respectarea tradiţiilor zonei, atât ca materiale, cât şi ca înãlţime. "Avem pregãtite douã modele pentru construcţia cãsuţelor de vacanţã, iar cabanele vor avea o capacitate de cazare de maxim 10 camere", a precizat Ile.

Proiectul este finanţat în baza programului naţional "Super schi în România", iar sumele necesare sunt asigurate din fonduri guvernamentale. Se estimeazã cã primii turişti ar putea merge la schi în noua staţiune montanã în aproximativ doi ani şi jumãtate, chiar dacã toate lucrãrile sunt prevãzute sã se finalizeze peste 10 ani.1

×
Subiecte în articol: observator