x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Astăzi începe distribuirea tichetelor pentru plata facturilor la energie

Astăzi începe distribuirea tichetelor pentru plata facturilor la energie

de Redacția Jurnalul    |    31 Ian 2023   •   11:00
Astăzi începe distribuirea tichetelor pentru plata facturilor la energie
Sursa foto: Lucian Alecu

Marți începe distribuirea tichetelor pentru plata facturilor la energie, iar plățile ar putea fi făcute și online, anunță premierul Niolae Ciucă, la începutul ședinței de Guvern.

„Mâine (marți - n.r.) începe programul de distribuire a tichetelor pentru plata facturilor la energie. Aș dori să subliniez că astăzi avem o ordonanță de urgență prin care asigurăm implementarea sistemului de plăți electronice”, anunță Nicolae Ciucă.

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, spune că a primit solicitări ca aceste plăți să fie făcute în platforma electronică disponibilă.

„Practic, dacă se va aproba Ordonanța de Urgență, plățile online vor putea fi făcute pentru a achita facturile la furnizorii de energie, va fi o aplicație informatică simplă care va presupune încărcarea în platformă a documentelor necesare plăților, respectiv cartea de identitate, cardul de energie și factura doveditoare a datoriei față de furnizorul de energie și în acest fel răspundem la toate solicitările, având trei posibilități de efectuare a acestor plăți, respectiv cea prin oficiile poștale, cea prin apelare direct la poștași și sperăm ca, după ședința de astăzi, să avem și forma aceasta aprobată de plăți electronice”, adaugă Boloș.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: facturi energie tichete