x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tîlvăr, despre informarea președintelui Iohannis: S-a bazat pe ce am avut la dispoziție

Tîlvăr, despre informarea președintelui Iohannis: S-a bazat pe ce am avut la dispoziție

de Redacția Jurnalul    |    06 Sep 2023   •   16:15
Tîlvăr, despre informarea președintelui Iohannis: S-a bazat pe ce am avut la dispoziție
Sursa foto: Hepta

Informarea pentru președintele Iohannis a fost făcută cu bună credință, spune ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr: „Echipa noastră de la Forțele Navale (a găsit bucățile- n.r.). Informația a fost corectă inițial. Ulterior au apărut elemente care au contrazis informația inițială”.

„Informarea mea s-a bazat pe ce am avut la dispoziție și pe concluziile care mi-au fost prezentate de către cei care au atribuții în MApN. Informarea mea a fost făcută cu bună credință. Nu aveam nimic de câștigat să ofer o informație falsă președintelui”, spune la Antena 3 Angel Tîlvăr.

Ministrul Apărării afirmă că a informat aliații NATO.

Tîlvăr spune că autoritățile nu au încercat ascunderea adevărului.

„Echipa noastră de la Forțele Navale (a găsit bucățile- n.r.). Informația a fost corectă inițial. Ulterior au apărut elemente care au contrazis informația noastră inițial”, adaugă Angel Tîlvăr.

El spune că l-a informat pe Klaus Iohannis marți seara.

„Eu am oferit toate detaliile pe care le-am avut la acel moment și domnia sa mi-a spus să fac tot ce este legal, corect și eficient ca lucrurile să fie înțelese bine din punct de vedere al situației apărute. (...) Nu-mi este teamă (să piardă funcția de ministru - n.r.), pentru că poziția nu e ocupată prin concurs, iar cei care m-au numit au și dreptul să mă revoce”, conchide Tîlvăr.

Președintele Iohannis a fost întrebat, marți, despre informațiile potrivit cărora drone rusești au căzut și au explodat în România.

„Pot să vă spun că nu a existat nicio piesă și nicio dronă și nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România. Noi avem control total asupra spațiului nostru național. Am verificat absolut tot și pot să liniștesc populația: nu a existat nimic ce a ajuns în România, însă, da, suntem îngrijorați, fiindcă aceste atacuri au loc la o distanță foarte mică de granița românească. Am avut chiar astăzi, mi-a spus domnul ministru al Apărării, atacuri care au fost verificate la 800 de metri de granița noastră, deci foarte, foarte aproape”, a răspuns președintele.

Acesta a adăugat că autoritățile române sunt alerte, atente și „suntem în cadrul NATO foarte bine apărați”.

„Suntem însă alerți, suntem, alerți și suntem în cadrul NATO foarte bine apărați. Pot să spun ce am mai spus - România beneficiază de garanții de securitate extrem de puternice cele mai puternice din toată istoria noastră”, a adăugat Iohannis.

Conform Reuters, Dmitro Kuleba, ministrul de externe al Ucrainei, a pus, luni, că Ucraina are dovezi fotografice că dronele rusești au lovit teritoriul României.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: tilvar drona Iohannis