x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tîlvăr: Aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la UE,proces esențial pentru securitatea regională

Tîlvăr: Aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la UE,proces esențial pentru securitatea regională

de Redacția Jurnalul    |    24 Mai 2024   •   23:00
Tîlvăr: Aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la UE,proces esențial pentru securitatea regională
Sursa foto: Hepta

România susține cu tărie aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană, proces esențial pentru stabilitatea și securitatea regională, a declarat ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, la cea de-a opta ediție a Conferinței Internaționale „Black Sea and Balkans Security Forum”.

Potrivit unui comunicat al MApN, ministrul Angel Tîlvăr a participat vineri, împreună cu omologul din Republica Moldova, Anatolie Nosatîi, la cea de-a opta ediție a Conferinței Internaționale „Black Sea and Balkans Security Forum”.

În cadrul discursului său, ministrul a subliniat necesitatea unei analize obiective a situației curente și a identificării de soluții optime pentru a preveni amenințările și provocărilor viitoare.

„Războiul din Ucraina a evidențiat clar necesitatea unei prezențe aliate puternice în regiunea Mării Negre. Susținem cu tărie aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană, proces esențial pentru stabilitatea și securitatea regională”, a adăugat Angel Tîlvăr.

În ceea ce privește sprijinul acordat Republicii Moldova, ministrul Apărării a reiterat importanța strategică a acestei țări pentru România, subliniind angajamentul țării noastre în susținerea parcursului european al Republicii Moldova, prin acțiuni concrete.

„România acordă permanent sprijin autorităților de la Chișinău în eforturile de consolidare a rezilienței și asigurare a stabilității Republicii Moldova”, a concluzionat ministrul Tâlvăr.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: tilvar Moldova ucraina ue