x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Timofte, penal

Timofte, penal

de Mara Raducanu    |    16 Mai 2009   •   00:00
Timofte, penal
Sursa foto: Marin Raica/Jurnalul Naţional

Fostul director al SRI, Radu Timofte, este urmărit penal de procurorii DNA în cazul achiziţionării ilegale a unui apartament. Dosarul a fost desprins din cel în care mai mulţi ofiţeri SRI, foşti directori adjuncţi ai serviciului, au fost trimişi în judecată în cazul unor imobile luate de la RA-APPS.



Timofte este acuzat că atunci când a cerut o locuinţă de la RA-APPS ar fi omis să declare că mai are o proprietate în Bucureşti. Pentru aceasta, ex-şeful SRI va fi cercetat pentru înşelăciune şi fals în declaraţii, la fel ca şi în cazul foştilor directori adjuncţi ai instituţiei Ion Popescu, Ionel Marin şi Dumitru Zamfir, trimişi deja în judecată pentru aceste acuzaţii. Radu Timofte a declarat că, în urmă cu o lună, Parchetul i-a adus la cunoştinţă acuzaţiile împotriva sa în cazul achiziţionării unui apartament de la RA-APPS şi că urma să fie rechemat pentru alte discuţii, respingând ca nefondate acuzele care i se aduc.

TIMOFTE SE APĂRĂ
Referitor la acuzele care i se aduc (faptul că ar fi semnat o declaraţie în fals şi că a achziţionat o locuninţă subevaluată), Timofte a precizat că nu sunt fondate, întrucât el nu deţinea în proprietate o locuinţă în Bucureşti şi în al doilea rând nu era problema sa să evalueze locuinţa achiziţionată, plătind atât cât i s-a cerut. În apărarea sa, fostul şef al SRI a mai spus că, în 2002, toate instituţiile din domeniul securităţii naţionale au primit de la RA-APPS locuinţe de serviciu, SRI primind cinci sau şase case. El a spus că în 2003 s-a dat posibilitatea instituţiilor respective printr-o Hotărâre de Guvern să le preia definitiv şi cu posibilitatea de a le vinde.

×
Subiecte în articol: observator