x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Toni Greblă, noi acuzaţii! Fostul judecător al CCR a fost audiat la DNA

Toni Greblă, noi acuzaţii! Fostul judecător al CCR a fost audiat la DNA

10 Iun 2015   •   13:42
Toni Greblă, noi acuzaţii! Fostul judecător al CCR a fost audiat la DNA
Sursa foto: Toni GREBLĂ

Procurorii DNA au extins cercetările în dosarul în care este anchetat fostul judecător al CC, Toni Greblă, în legătură cu presupuse fapte comise în campania electorală, legate de comunităţile de romi din Gorj, dar şi pentru infracţiunea de trafic de influenţă.

Toni Greblă a declarat, la ieşirea din sediul DNA, că i-a fost adus la cunoştinţă faptul că s-a făcut o "extindere" a acuzaţiilor la adresa sa. Extinderea vizează aceleaşi aspecte legate de campania electorală şi de gospodăria la care creştea păsări, a spus fostul judecător, citat de ANTENA 3.

Citeşte şi 50 de capre îl bagă în arest. Fostul judecătot CCR, Toni Greblă, reţinut de procurorii DNA

"În campania electorală s-ar mai fi cheltuit nişte bani pe nişte mese organizate pe acolo. (...) Nu rezultă de nicăieri că au fost plătite pentru mine, ci că cineva ar fi organizat nişte mese, nu la solicitarea mea", a declarat Toni Greblă.

Fostul judecător al Curţii Constituţionale Toni Greblă, cercetat în libertate, a fost audiat la DNA, miercuri dimineaţă. La intrarea în sediul DNA, Greblă a declarat că a fost chemat să se prezinte şi că nu ştie motivul, menţionând că speră la o "anchetă echitabilă".

Citeşte şi Toni Greblă a DEMISIONAT de la CCR

"Am fost chemat la DNA şi ca orice cetăţean m-am prezentat", a afirmat Toni Greblă.

"Am înţeles să-mi dau demisia de la Curtea Constituţională şi acum sunt un simplu cetăţean, în urma împrejurărilor pe care le ştiţi şi dând dovadă de responsabilitate. Am sperat şi sper în continuare să am parte de o anchetă echitabilă pentru că acum suntem în stadiul de anchetă penală", a adăugat Toni Greblă.

Citeşte şi Tăriceanu: Senatul nu a primit nicio solicitare privind încuviințarea arestării preventive a lui Toni Greblă

Fostul judecător a explicat că iniţial procurorul de caz a dispus reţinerea sa şi apoi a propus arestul la dimiciliu, iar ulterior două completuri ale instanţei supreme au decis că nu este cazul să fie luată nicio măsură restrictivă împotriva sa.

"Justiţia, care se înfătuieşte întotdeauna prin ICCJ şi celelalte instanţe judecătoreşti, este şi trebuie să fie o instituţie independentă", a mai spus fostul judecător al Curţii Constituţionalem.

Citeşte şi Simona Maya Teodoroiu, în locul lui Toni Greblă la CCR. Noul judecător a depus jurământul la Cotroceni

Întrebat dacă justiţia este o instituţie independentă pentru toată lumea, Greblă a spus că este, cu respectarea prevederilor legale, existând însă nişte protecţii speciale prevăzute de lege pentru magistraţi, preşedintele ţării, pentru parlamentari, explicând că Victor Ponta "este ministru şi el".

Toni Greblă, judecător la Curtea Constituţională la data faptelor, este acuzat de trafic de influenţă, în formă continuată, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia (două infracţiuni), precum şi constituirea unui grup infracţional organizat, în vederea pregătirii infracţiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate.

×
Subiecte în articol: toni grebla dna ccr acuzatii sediul dna