x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traian Băsescu: Uneori e mai important sportul decât să înveţi păpădia

Traian Băsescu: Uneori e mai important sportul decât să înveţi păpădia

16 Mai 2009   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu, prezent la lucrările Congresului Studenţilor din România, a declarat că în cadrul discuţiilor pe care le-a avut cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, aceasta şi-a exprimat susţinerea pentru legile de modernizare a sistemului de educaţie. Băsescu, susţine că este convins că acest lucru se va reflecta şi în ce priveşte orele de spor



Precizările au fost făcute după ce unul dintre studenţii din sală l-a întrebat pe preşedinte de ce în actualul guvern se regăseşte un ministru al Educaţiei care a mai deţinut această funcţie. 'Este aceeaşi formulă pentru că aşa aţi votat. Nu neapărat dumneavoastră, spun, în general, românii aşa au votat. Structurile guvernamentale sunt rezultatul votului politic în democraţie', a replicat râzând Băsescu, notează Agerpres.

Pe de altă parte, el a adăugat că a discutat cu ministrul Andronescu şi că aceasta a declarat este hotărâtă să susţină legile de modernizare a sistemului de educaţie:'Sper să ne facă proba chiar prin reforma curriculară pe care o pregăteşte spre intrare în vigoare cu noul an şcolar şi să nu vedem că orele de sport sunt facultative sâmbăta. Pentru că sportul, dincolo de a ne ţine mai sănătoşi, ne dezvoltă spiritul de competiţie. Cred că uneori este mai important să faci sport, decât să înveţi despre păpădie, de exemplu. E o părere. Sigur, mă vor critica foarte mulţi intelectuali pentru treaba asta. Să nu înveţi păpădia este grav. Dar să faci sport cred că e foarte bine'.

De asemenea, el a admis că soluţiile propuse de comisia prezidenţială în ce priveşte cele trei proiecte de legi privind educaţia mai pot fi îmbunătăţite. 'Nu fac ca domnul Vanghelie să spun"Garantat Vanghelie', nici nu spun"Garantat Băsescu' pentru faptul că (Ecaterina Andronescu, n.r.) o să susţină 100% legile aşa cum au fost propuse de comisie. Probabil că ele chiar mai trebuie amendate, îmbunătăţite şi de voi, şi de alţii, dar determinarea de a reforma sistemul ştiu sigur că o are, cel puţin acesta este angajamentul dânsei în faţa mea', a mai subliniat şeful statului.

×
Subiecte în articol: observator