x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un avion militar american a aterizat de urgenţă pe aeroportul Mihail Kogălniceanu

Un avion militar american a aterizat de urgenţă pe aeroportul Mihail Kogălniceanu

13 Mai 2009   •   00:00

Avionul militar american Hercules C - 130 a aterizat de urgenţă marţi, pe Aeroportul "Mihail Kogălniceanu", din Constanţa, după ce piloţii au observat că iese fum de la bord. Aeronava se află încă pe platforma de parcare, datele preliminare indicând o defecţiune de natură electrică.



Potrivit directorului aeroportului internaţional "Mihail Kogălniceanu", Cristian Păvălaşc, echipajul format din 12 membri a verificat încă de marţi seara avionul, dar nu a reuşit să identifice cu exactitate cauza care a dus la apariţia acelui fum negru şi crede că cel mai probabil este vorba despre o defecţiune de natură electrică.

Cele 32 de persoane aflate la bordul avionului în momentul aterizării au fost cazate la un hotel din Constanţa şi urmează ca în cursul zilei de miercuri să se decidă dacă aeronava poate fi reparată la timp, sau pasagerii îşi vor continua călătoria cu un alt avion. Deocamdată nu avem alte informaţii despre activitatea pe care o vor desfăşura, ştim doar că s-au făcut controale şi verificări preliminare şi până în prezent echipajul nu a depus un alt plan de zbor", a declarat directorul aeroportului, citat de Agerpres.

Un avion militar american Hercules C - 130, care a decolat din Bucureşti cu destinaţia Quatar, a aterizat de urgenţă, marţi, pe aeroportul "Mihail Kogălniceanu", din Constanţa, după ce piloţii au observat că iese fum de la bord. Directorul aeroportului internaţional "Mihail Kogălniceanu", Cristian Păvălaşc, a declarat că în acest caz a fost urmată procedura standard care se aplică în asemenea situaţii, aeroportul din Constanţa fiind cel mai apropiat de locul decolării. Avionul a aterizat fără probleme, în condiţii de siguranţă.

×
Subiecte în articol: observator