x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE Florin Cîțu a ajuns în zonele inundate din Alba: Guvernul va aloca ajutoare pentru fiecare gospodărie afectată

UPDATE Florin Cîțu a ajuns în zonele inundate din Alba: Guvernul va aloca ajutoare pentru fiecare gospodărie afectată

18 Iul 2021   •   16:09
UPDATE  Florin Cîțu a ajuns în zonele inundate din Alba: Guvernul va aloca ajutoare pentru fiecare gospodărie afectată

Guvernul va aloca ajutoare financiare pentru fiecare gospodărie afectată, imediat după ce vor fi evaluate pagubele, a declarat premierul Florin Cîțu, aflat în județul Alba.

El a discutat cu localnici din Ocoliș, județul Alba, și a analizat împreună cu autoritățile prioritățile de intervenție în cele mai afectate zone: Ocoliș, Roșia Montană, Câmpeni și Abrud.

Prim-ministrul a declarat în județul Alba că cel mai important lucru este că nu au fost înregistrate victime. Conform acestuia, prioritatea autoritățile este refacerea gospodăriilor, iar angajații MAI și MApN vor rămâne în zonă pentru a veni în ajutorul localnicilor.

„Guvernul va aloca ajutoare financiare pentru fiecare gospodărie afectată, imediat după ce va primi evaluarea. Rog cetățenii din localitățile avariate să ia legătura cu primarii, pentru a ne asigura că ajutoarele vor ajunge cat mai repede la cei afectați”, a declarat Florin Cîțu.

Potrivit ministrului de Interne, Lucian Bode, 13 localități din județ sunt afectate, dintre care patru grav afectate.

Mediafax

ȘTIRE INIȚIALĂ Premierul Florin Cîțu merge, astăzi, în zonele inundate din județul Alba, însoțit de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă și de ministrul de Interne, Lucian Bode pentru analiza și evaluarea din teren a efectelor fenomenelor meteo periculoase înregistrate în ultimele zile.

Reprezentanții Guvernului vor avea o ședință cu primarii localităților afectate de inundații, Ocoliș, Roșia Montană, Câmpeni și Abrud, la sediul Primăriei Ocoliș.

Ulterior, premierul și cei doi miniștri vor face o vizită în teren în zonele inundate.

Peste 200 de persoane din localitatea Dăroaia, județul Alba, și-au petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă în căminul cultural din Roșia Montană, după ce casele le-au fost inundate sau avariate din cauza unei alunecări de teren. În urma ploilor de vineri seara, Drumul Național 74 Cărpiniș (Abrud)- Câmpeni a fost blocat pe aproximativ 300 de metri de aluviuni și o alunecare de teren. În orașul Abrud, au fost inundate 3 case, un subsol, iar o stradă a fost blocată de capacii căzuți. În satul Valea Săliștii, 4 case au fost inundate, în comuna Horea o casă, în satul Roșia Montană a fost avariată o casă, alte două au fost inundate, iar un drum a fost colmatat. Au mai fost inundate case în satele Curături, Gura Roșiei și Cărpiniș. În satul Dăroaia, au fost inundate 72 de case, dintre care una este distrusă și 16 au fost avariate în urma unei alunecări de teren. Alte case și drumuri au fost afectate de inundații în localitățile Sohodol, Poiana Sohodolului, Gura Sohodolului și în comuna Șugag.De asemenea, au fost avariate 8 linii de medie tensiune, 106 posturi de transformare, fiind afectați 7.429 de abonati.

Conform pompierilor din Alba, au fost raportate mai multe autoturisme luate de ape pe raza localităților afectate de inundații din județul Alba, dar nu s-au înregistrat victime.

Mediafax

×
Subiecte în articol: florin citu alba inundatii