x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE: Poluare record în Capitală, în noaptea de duminică

UPDATE: Poluare record în Capitală, în noaptea de duminică

02 Mar 2020   •   11:04
UPDATE: Poluare record în Capitală, în noaptea de duminică
Sursa foto: antena3

Costel Alexe, ministrul Mediului, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că toate stațiile pe care le deține Ministerul Mediului au înregistrat duminică noaptea depășiri ale nivelului maxim admis de poluare.

„Aseara, la toate stațiile pe care le deține Ministerul Mediului au fost înregistrate depășiri: la Lacul Morii, de opt ori”, a spus Alexe, într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, poluarea a fost generată în principal de un incendiu izbucnit la Crevedia, dar și de incendiul de la Gara de Nord.

„Din discuția cu ISU, a fost un incendiu de vegetație forestieră, pe 5.000 de mp, la Crevedia, acel incendiu de la Gara de Nord, din miezul noptii și alte incendii provocate de populație din jurul Bucureștiului”, a spus Alexe.

Ministrul Mediului a mai precizat că ,în cadrul județului Ilfov „există 46 de firme autorizate și în municipiul București 69, care au acest proces de ardere. Am stabilit că până la finalul săptămânii vom controla toate sursele de ardere de pe raza București-Ilfov pentru a vedea dacă toți acești operatori dețin mijloace de măsurare a poluării”.

Un incendiu a izbucnit în noaptea de duminică spre luni la o cameră de birouri din Gara de Nord din Capitală. 34 de oameni, angajaţi şi călători, au fost evacuaţi.

Mediafax

Din luna noiembrie, Bucureștiul se confruntă în mod frecvent cu astfel de depășiri noaptea și în weekend, însă ministrul Mediului și Garda de Mediu nu au venit cu o explicație despre ce se întâmplă.

Primarul Gabriela Firea a declarat în mai multe rânduri că depășirile nu sunt atât de mari și a lăsat să se înteleagă că sunt interese să fie date cifre așa mari ca să crească vânzările la purificatoarele de aer, scrie Antena3.ro

 

 

 

×
Subiecte în articol: poluare capitala costel alexe