x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator USR îl cheamă pe Tîlvăr în Parlament pe tema apărării spaţiului aerian al României

USR îl cheamă pe Tîlvăr în Parlament pe tema apărării spaţiului aerian al României

de Redacția Jurnalul    |    10 Sep 2024   •   18:15
USR îl cheamă pe Tîlvăr în Parlament pe tema apărării spaţiului aerian al României
Sursa foto: Hepta

USR îl cheamă pe ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, în Parlament, „pentru a răspunde la mai multe întrebări cu privire la lipsa unor măsuri concrete pentru apărarea spațiului aerian al României în fața incursiunilor rusești”.

„Românii merită explicații cu privire la dronele rusești care se plimbă nestingherite în spațiul aerian românesc. USR îl cheamă pe ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, la Ora Guvernului, pe data de 8 octombrie, pentru a răspunde la mai multe întrebări cu privire la lipsa unor măsuri concrete pentru apărarea spațiului aerian al României în fața incursiunilor rusești. La 210 zile de la solicitarea publică a șefului Statului Major al Apărării de a modifica legislația pentru ca militarii români să poată doborî dronele care intră în spațiul aerian al României, Ministerul Apărării nu a venit cu nicio propunere de modificare legislativă”, potrivit unui comunicat de presă.

„Au trecut aproape șapte luni de la momentul în care șeful Armatei Române a cerut modificarea legislației și, totuși, nici până acum nu avem legile pe masa Parlamentului. Ministrul Apărării din partea PSD și liderii PNL și PSD au majoritatea pentru a schimba legi, dar preferă să lase dronele rusești să violeze teritoriul României, în timp ce oamenii din Tulcea și alte zone de graniță sunt bombardați de mesaje RO-Alert”, a declarat liderul deputaților USR, Ionuț Moșteanu.

În acest context, Ionuț Moșteanu a adresat mai multe întrebări concrete ministrului Apărării, solicitând clarificări urgente, respectiv ce s-a întâmplat cu promisiunile făcute pentru modificarea legii care ar permite Armatei Române să intervină și să doboare dronele rusești, ce soluții provizorii sunt disponibile pentru protejarea cetățenilor români și care sunt planurile Ministerului Apărării pentru a preveni și reacționa rapid la incursiunile viitoare.

„Domnule Ciucă, aveți majoritatea în Parlament și puterea de a trece aceste legi. În loc să scrieți pe Facebook despre Elena Lasconi, mai bine vorbiți cu șeful dumneavoastră, Marcel Ciolacu! Apărarea țării nu este un subiect de ping-pong politic. Aveți o majoritate în Parlament, veniți cu legile cerute de șeful Statului Major al Apărării”, a spus Ionuț Moșteanu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: usr mosteanu tilvar parlament