x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Polițist român, făcut KO de un bărbat în pijamale. Agentul bătuse la ușă pentru a calma un scandal în familie

Polițist român, făcut KO de un bărbat în pijamale. Agentul bătuse la ușă pentru a calma un scandal în familie

de Razvan Voiculescu    |    24 Noi 2022   •   15:20
Polițist român, făcut KO de un bărbat în pijamale. Agentul bătuse la ușă pentru a calma un scandal în familie
Sursa foto: Captura video

Un polițist român a fost KO de un bărbat îmbrăcat în pijama care a deschis uşa forţelor de ordine. Evenimentul a avut loc după ce vecinii au sunat la 112 pentru a semnala scandalul din acel apartament. Întregul moment a fost surprins de camera corporală pe care o avea omul legii.

Filmulețul a fost postat de Sindicatul Europol pe pagina de Facebook. Clipul video este un material mai vechi dar foarte relevant prin care se arată riscurile la care se expun agenții de poliție, chiar și atunci când se află într-o banală intervenție.

„De multe ori am auzit opinii de genul: „ce mare lucru să intervii la un apel 112” sau „polițiștii de ordine publică nu fac nimic, doar patrulează” sau cum ar spune diverși oameni politici, „Poliţistul e expus la risc la cârciumă când stă şi vorbeşte cu oamenii din sat. E un risc enorm de mare”

În imagini vedeți ce se poate întâmpla la o „banală” intervenție a polițiștilor la un apel 112 unde se reclamă „scandal în familie”. După ce colegii au ajuns la adresă și au sunat la ușă, a deschis ușa un bărbat în vârstă. Iar în următoarea fracțiune de secundă, s-a năpustit asupra polițistului fără niciun drept de apel.

Sigur, dacă eventual colegul ar fi putut anticipa lovitura și ar fi aplicat forța pentru a-l imobiliza, am fi văzut la toate jurnalele de știri titluri de genul: „Vârstnic pus la pământ de polițiști”, „Exces de zel din partea polițiștilor care au agresat un bătrân” și tot așa.

În profesia noastră un lucru este sigur, știi când trebuie să mergi la muncă, dar nu știi cum te mai întorci, când te mai întorci și dacă te mai întorci”, se arată în mesajul transmis de Sindicatul Europol.

De multe ori am auzit opinii de genul: „ce mare lucru să intervii la un apel 112” sau „polițiștii de ordine publică nu fac nimic, doar patrulează”

×
Subiecte în articol: scandal sindicatul europol