x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vietnamezi la Mangalia

Vietnamezi la Mangalia

25 Mar 2008   •   00:00

Şantierul naval Daewoo din Mangalia va angaja până la sfârşitul anului circa 300 de cetăţeni din ţări asiatice, pentru a acoperi deficitul de forţă de muncă locală, a declarat pentru AFP directorul de resurse umane, Gemal Memetcea.

Şantierul naval Daewoo din Mangalia va angaja până la sfârşitul anului circa 300 de cetăţeni din ţări asiatice, pentru a acoperi deficitul de forţă de muncă locală, a declarat pentru AFP directorul de resurse umane, Gemal Memetcea. Potrivit directorului, motivele sunt “pe de o parte deficitul de mână de lucru, în condiţiile în care muncitorii noştri calificaţi au emigrat în ultimii ani, iar pe de altă parte costurile legate de angajarea asiaticilor, care sunt inferioare cu 20-30 la sută în raport cu costurile angajării românilor”.

 

 

Din cei 3.600 de angajaţi, 100 de muncitori sunt din China, angajaţi în urmă cu o săptămână, iar 57 de muncitori vietnamezi au sosit deja la Mangalia. Încă 11 vitnamezi vor veni săptămâna viitoare şi pentru alţi 125 formalităţile pentru obţinerea vizei şi a permisului de lucru sunt în curs. Pe lângă vietnamezi, şantierul va mai angaja 100 de srilankezi. Salariul mediu lunar brut pe şantier este de circa 700 de euro. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: observator