x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vreme bună la sfărşit de săptămănă

Vreme bună la sfărşit de săptămănă

de Anca Ardeleanu    |    24 Noi 2007   •   00:00

Temperatura aerului din Romănia a continuat să crească. Ieri, la nord, dar şi la sud de Munţii Apuseni şi in sudul Banatului, mercurul termometrelor a urcat pănă la 18 grade, in timp ce in Lunca Dunării, in condiţii de ceaţă persistentă, se inregistrau valori de 0... 1 grad.

In acest week-end, in cea mai mare parte a ţării vremea va fi caldă pentru această dată. Duminică, in Capitală, aspectul vremii va fi unul frumos, de toamnă blăndă.

Cerul va fi variabil şi numai noaptea va ploua şi vor fi condiţii de ceaţă. Mercurul termometrelor va atinge 12 grade Celsius la amiază.

Duminică, in ţară, deşi vremea va fi caldă pentru această dată calendaristică, cu precădere in Maramureş, Crişana, Transilvania, Banat şi Moldova, cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii extinse. Luni insă locuitorii din vestul, nordul şi centrul Romăniei se vor confrunta cu o vreme mai rece, iar cei din sudul şi din estul teritoriului naţional vor avea in continuare o vreme frumoasă. Răcirea inseamnă practic intensificarea văntului, dar şi transformarea ploilor in lapoviţă şi ninsoare.

Comentariu specialistului

Temperatura aerului din Romănia a continuat să crească. Ieri, la nord, dar şi la sud de Munţii Apuseni şi in sudul Banatului, mercurul termometrelor a urcat pănă la 18 grade, in timp ce in Lunca Dunării, in condiţii de ceaţă persistentă, se inregistrau valori de 0... 1 grad. La acest sfărşit de săptămănă, in cea mai mare parte a ţării, vremea va fi caldă pentru această dată; valorile termice vor rămăne ridicate in regiunile sudice şi de răsărit, iar in cursul zilei de luni, cănd in vest, nord şi in centru, vremea se va răci. Răcirea din acele zone presupune transformarea ploilor in lapoviţă şi in ninsoare, in noaptea de luni/marţi, iar in restul teritoriului vor fi doar ploi. (meteorolog Romica Jurca)

BUCUREŞTI - max. 8°C - min. - 1°C

Azi (sămbătă):

Cerul va fi temporar noros şi indeosebi dimineaţa se va semnala ceaţă. Văntul va sufla slab.

Măine (duminică):

Vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu innorări noaptea, iar dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă. Văntul va sufla slab. Maxima: 12°C, iar minima: 2 °C.

Poimăine (luni):

Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua ziua.

Maxima: 12°C, iar minima: 1°C.

Drumeţii

Cabana Dămbul Morii - Cheile Şapte Scări - Fosta Cabană Piatra Mare

Traseul porneşte de la Dămbul Morii. La confluenţa Văii Pojarului cu Valea Şipoaia, drumul urmează spre sud, traversănd apa pe un pod, apoi se merge la stănga pe Valea Şipoaia. După ce traversează apa, poteca conduce spre Prăpastia Ursului. De aici poteca urcă pe firul apei pănă la prima treaptă a cascadei. Se traversează cele şapte trepte ale cascadelor, cu inălţimi de pănă la 30 m. La capătul de sus al cheilor, o altă potecă face legătura spre Prăpastia Ursului prin partea din amonte a cheilor, indreptăndu-se către fosta Cabană Piatra Mare. Urmează un urcuş mai dificil din cauza bolovanilor. Ajungănd la marginea pădurii poteca se indreaptă spre Poiana Şura de Piatră. La intoarcere se poate folosi acelaşi traseu.

La munte

Azi (sămbătă):

Vremea va fi caldă. Cerul va fi temporar noros, iar văntul va sufla in general slab. Noaptea şi dimineaţa pe văi şi in depresiuni se va forma ceaţă.

Măine (duminică):

Vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi noros şi pe arii extinse va ploua.

Poimăine (luni):

Vremea se va răci accentuat in cea mai mare parte a zonei montane. Cerul va fi noros şi vor fi precipitaţii pe arii relativ extinse. Vor fi ploi, care se vor transforma treptat in lapoviţă şi ninsoare.

Azi in tara

Oraşe Temperatura

importante maximă

Bacău 9°C

Baia Mare 13°C

Braşov 12°C

Buzău 11°C

Cluj-Napoca 10°C

Constanţa 13°C

Craiova 6°C

Deva 13°C

Galaţi 11°C

Iaşi 10°C

Miercurea-Ciuc 9°C

Oradea 14°C

Piteşti 11°C

Sibiu 11°C

Suceava 9°C

Tărgu-Mureş 10°C

Timişoara 14°C

×
Subiecte în articol: observator cerul vremea