x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ziua mamelor de îngeri

Ziua mamelor de îngeri

10 Mai 2009   •   00:00
Ziua mamelor de îngeri

La iniţiativa organizaţiei E.M.M.A.- Eternul Miracol Materna Alinare, patronată de Bianca Brad, în Piaţa Sfatului din Braşov se va desfăşura astăzi, începând cu ora 18.30, evenimentul intitulat 'Ziua mamelor de îngeri', la care vor participa părinţii (şi nu numai), pentru a-şi aminti de copilul pierdut. Acţiunea este la a doua ediţie şi se va desfăşura în 11 oraşe şi municipiul Bucureşti după ce, anul trecut, s-a desfăşurat doar în trei oraşe, informează Agerpres.

La ora stabilită, în toate oraşele cuprinse în campania 'Mame de îngeri' - părinţi, rude,apropiaţi şi toţi cei care vor să participe - vor aprinde lumânări şi vor înălţa spre cer baloane pe care părinţii vor scrie numele copilului dispărut. Prin această acţiune , E.M.M.A. vrea să sădească spiritul de solidaritate între părinţii care au trecut prin drama pierderii unui copil.

De asemenea, prin aceste acţiuni se doreşte schimbarea mentalităţii şi a atitudinii cadrelor medicale din maternităţi, atrăgând atenţia că mamele de îngeri au nevoie de o îngrijire medicală specială psihică după pierderea unui copil, susţin reprezentanţii organizaţiei.

Organizaţia E.M.M.A. depune constant eforturi pentru implementarea unor modificări legislative, care vizează drepturile mamelor care au pierdut copii încă nenăscuţi sau care au murit la scurt timp după naştere.

Pentru activitatea susţinută în perioada 2008-2009, E.M.M.A a fost nominalizată la Premiile Carol Davila, ediţia a-II-a, câştigând în luna februarie premiul 'Campania Filantropică' şi premiul 'Cel mai bun program de responsabilizare socială al anului 2008', se precizează într-un comunicat remis presei.

×
Subiecte în articol: observator