x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu, despre Bădălău: Nu este o veste plăcută că un senator este pus sub acuzație de DNA

Antonescu, despre Bădălău: Nu este o veste plăcută că un senator este pus sub acuzație de DNA

28 Oct 2013   •   18:44
Antonescu, despre Bădălău: Nu este o veste plăcută că un senator este pus sub acuzație de DNA

Președintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat luni că nu are detalii despre cazul senatorului Niculae Bădălău, acuzat de trafic de influență, punctând însă că această situație este neplăcută și că afectează imaginea oamenilor politici, în general, informează agerpres.ro.

"Nu este o veste plăcută că un senator este pus sub acuzație de DNA. Nu am detalii (...). Nu am ca atare ce să comentez. Rămâne să vedem evoluția lucrurilor", a afirmat Antonescu.

Întrebat dacă situația senatorului Niculae Bădălău afectează imaginea USL, președintele Senatului a apreciat că astfel de situații nu au cum să nu afecteze imaginea oamenilor politici, în general.

"Toate aceste situații în care un om politic este pus cercetare sau căruia i se aduc niște acuzații, chiar până când ele sunt, nu sunt dovedite, chiar până când ele sunt sau nu sunt confirmate de o instanță, toate aceste situații nu au cum să facă bine vieții politice, imaginii oamenilor politici, în general. Eu nu cred că deficitul acesta de imagine se mai duce pe un partid sau altul. Cred că este un lucru regretabil pentru întreaga clasă politică. În ceea ce mă privește, am socotit că nu trebuie să uităm prezumția de nevinovăție. Nu am cum să fac un comentariu într-un fel sau altul nici la adresa dl senator, nici la adresa DNA", a spus Antonescu, aflat într-o vizită oficială în Polonia.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus începerea urmării penale față de senatorul Niculae Bădălău, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.

Conform DNA, acesta ar fi apărat interesele unei societăți comerciale implicate într-un circuit financiar fraudulos prin demersuri făcute atât la nivelul conducerii Agenției Naționale pentru Administrare Fiscală, cât și pe lângă persoane cu funcții în instituțiile de stat din județul Giurgiu (prefectură, conducerea Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură). 

×
Subiecte în articol: Niculae Badalau crin antonescu