x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Ministrul Barbu, asimilat într-un mod nepotrivit cu cei care susţin proiectul Roşia Montană

Antonescu: Ministrul Barbu, asimilat într-un mod nepotrivit cu cei care susţin proiectul Roşia Montană

13 Sep 2013   •   21:43
Antonescu: Ministrul Barbu, asimilat într-un mod nepotrivit cu cei care susţin proiectul Roşia Montană
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat vineri seară că ministrul Culturii, Daniel Barbu, a fost huiduit la Cluj-Napoca pentru că a fost asimilat "într-un mod nepotrivit" cu toţi cei care susţin proiectul Roşia Montană, informează agerpres.ro.

"Să nu dramatizăm. Exact în acelaşi oraş, cunoscutul oraş Cluj de care atâtea ne leagă, am fost şi eu cu nicio săptămână înainte, un grup de protestatari mai mare, cu pancarte, fără roşii, dar cred că întâmplător fără roşii, şi-au manifestat punctul de vedere. Am trecut, i-am salutat, am plecat", a declarat Antonescu, la Antena 3, întrebat cu privire la faptul că ministrul Culturii a fost huiduit, vineri, la Cluj-Napoca.

Şeful liberalilor a opinat că din punctul său de vedere ministrul Barbu a fost asimilat, "într-un mod nepotrivit" cu cei care susţin proiectul Roşia Montană.

"A fost într-un mod, după părerea mea nepotrivit, asimilat (ministrul Daniel Barbu - n.r.) cu toţi cei care susţin acest proiect. Faptul că nişte oameni, că sunt miniştri, că nu sunt miniştri, susţin proiectul Roşia Montană este dreptul lor. (...) Asemenea episoade se întâmplă şi la case mai mari. Slavă Domnului, sper că nu s-a murdărit nimeni şi cred că şi dl ministru înţelege aceste lucruri la fel de bine ca mine", a explicat Antonescu.

Cât priveşte faptul că Daniel Barbu a declarat că nu susţine proiectul, în calitate de deputat, dar ca ministru al Culturii a dat aviz, Antonescu a explicat că situaţia lui nu este "atât de delicată precum a altora".

Potrivit lui Antonescu, Daniel Barbu a dat un aviz, ca ministrul al Culturii, din perspectiva patrimoniului cultural, dar ca deputat vorbeşte despre proiectul Roşia Montană în ansamblul lui.

Un grup de circa zece activişti împotriva exploatării de la Roşia Montană au cerut, vineri, demisia ministrului Culturii, Daniel Barbu, ei scandând lozinci împotriva acestuia şi aruncând cu roşii atunci când oficialul a ieşit din sediul Prefecturii Cluj, unde a susţinut o conferinţă de presă.

Protestatarii au purtat două bannere cu inscripţiile "Barbu, mercenarul Gold-ului împotriva patrimoniului" şi "Roşia Montană în patrimoniul UNESCO".

×