x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Silaghi şi Hellvig merg la PE, în locul lui Buşoi şi Mănescu

Antonescu: Silaghi şi Hellvig merg la PE, în locul lui Buşoi şi Mănescu

03 Sep 2013   •   14:27
Antonescu: Silaghi şi Hellvig merg la PE, în locul lui Buşoi şi Mănescu
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că Ovidiu Silaghi şi Eduard Hellvig au demisionat din Camera Deputaţilor pentru a merge la Parlamentul European, ei completând astfel locurile vacantate de Cristian Buşoi şi Ramona Mănescu.

"Motivul (demisiei lui Silaghi şi Hellvig din Camera Deputaţilor - n.r.) este unul simplu: cum ştiţi, prin plecarea din Parlamentul European a domnului Cristian Buşoi şi a doamnei Ramona Mănescu s-au vacantat două locuri care în mod normal sunt completate cu colegi de pe liste - cei care doresc să folosească această candidatură, pentru că am avut şi colegi care erau pe liste şi nu au dorit. Domnul Silaghi se afla pe această listă, domnul Hellvig se afla pe această listă, merg în Parlamentul European", a spus Antonescu, citat de Mediafax.

El a precizat că situaţia juridică a lui Ovidiu Silaghi nu va fi în niciun fel influenţată de această plecare la Parlamentul European, întrucât această instituţie are aceleaşi reguli ca şi Parlamentul României.

"Dacă în legătură cu domnul Silaghi există întrebarea privitoare la situaţia sa juridică, nu are niciun fel de influenţă. Parlamentul European are aceleaşi reguli ca şi Parlamentul României. În niciun fel prezenţa sa în Parlamentul European nu va obstrucţiona sau întârzia demersurile pe care DNA sau altcineva doreşte să le facă în cazul său", a spus Antonescu.

El a precizat că solicitarea aflată acum la Parlamentul român în ceea ce-l priveşte pe Silaghi va merge la Parlamentul European.

Surse liberale declarau anterior pentru Mediafax că Ovidiu Silaghi şi Eduard Hellvig ar urma să preia cele două mandate de europarlamentar rămase vacante după ce doi dintre deputaţii liberali în PE au preluat funcţii publice în România.

Liberalii Ovidiu Silaghi şi Eduard Hellvig au demisionat marţi din Camera Deputaţilor, anunţul în acest sens fiind făcut, în plen, de preşedintele forului legislativ, Valeriu Zgonea.

PNL trebuie să desemneze înlocuitori în PE pentru Cristian Buşoi şi Ramona Mănescu, după ce aceştia au preluat în România funcţiile de preşedinte al CNAS, respectiv de ministru al Transporturilor.

×