x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Basescu, numit demnitar cu semnatura Elenei Ceausescu

Basescu, numit demnitar cu semnatura Elenei Ceausescu

de Dan Constantin    |    23 Sep 2015   •   17:00
Basescu, numit demnitar cu semnatura Elenei Ceausescu
Sursa foto: Facebook.com

Legaturile lui Basescu Traian cu familia Ceausescu sunt legate atat de nava Biruinta, petrolierul pe care l-a comandat in perioada 1984-1987, cat si de avansarea lui in functia de Inspector sef al Inspectoratului Navigatiei Civile.

Petrolierul a fost construit in Santierul Naval din Constanta si preluat de NACROM in octombrie-noiembrie 1984, raportat ca un succes Conresului al 13-lea al Partidului Comunist Roman.

COMANDA I-A FOST INCREDINTATA LUI BASESCU TRAIAN, un om sigur. Numirile pentru asemenea functii erau raportate si avizate de Sectia de cadre a Comitetului Central, condusa de Elena Ceausescu. Petrolierul Biruinta, cu un deplasament de 150 000 tdw era nava amiral a flotei comerciale iar constructia fusese urmarita de Nicolar Ceausescu.

In 1989, in 10 septembrie are loc o tragedie pe Dunare, nava Mogosoaia se scufunda cu zeci de pasageri, la Cotul Pisicii langa Galati. Este destituita conducerea Inspectoratului Navigatiei Civile. Director general este numit iar omul sigur- BASESCU TRAIAN, calit in lupte la ANVERS.

Functia respectiva se afla in nomenclatorul de demnitati pentru care semna Sefa Comisiei de cadre a Comitetului Central al PCR, Elena Ceausescu.

DE REGULA, CEI NUMITI IN FUNCTIILE PENTRU CARE SEMNA ELENA CEAUSESCU ERAU PREZENTATI LA CC AL PCR LA CABINETUL 2 SI AVEAU O SCURTA DISCUTIE CU ACEASTA.

POSTUL LUI BASESCU ECHIVALA CU SUBSECRETAR DE STAT IN MINISTERUL TRANSPORTURILOR.

×