x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nicolae Ciucă anunță că PNL trebuie să aibă propriul său candidat la prezidențiale

Nicolae Ciucă anunță că PNL trebuie să aibă propriul său candidat la prezidențiale

de Redacția Jurnalul    |    12 Feb 2024   •   16:15
Nicolae Ciucă anunță că PNL trebuie să aibă propriul său candidat la prezidențiale

Partidul National Liberal trebuie să aibă propriul său candidat la prezidențiale, asta este tot ceea ce poate fi mai sănătos pentru democrație, spune liderul liberal Nicolae Ciucă, înainte de ședința coaliției în care se discută despre organizarea alegerilor din acest an.

„Înainte de a fi discutat de comasare, am mers în Biroul Politic Național și am cerut mandat pentru conducerea partidului să negociem și am cerut negociere pentru comasare fără nicio altă variantă care să fie asumată de către conducerea partidului, orice altceva în afara acestui mandat nu poate fi asumat de conducerea partidului. Partidul National Liberal trebuie să aibă propriul său candidat la prezidențiale, asta este tot ceea ce poate fi mai sănătos pentru democrație”, spune Nicolae Ciucă.

El afirmă că varianta ca PNL să primească de la PSD funcția de premier și candidatura la Primăria Capitalei pentru ca liberalii să susțină candidatul PSD la prezidențiale nu este una echitabilă.

„Nu mi se par absolut deloc benefice pentru tot ceea ce înseamnă un proces democratic de vot să negociem toate aceste chestiuni ca și când ar fi așa stabilite dinainte. Cred că (varianta candidaturilor separate - n.r.) este o soluție foarte bună pentru că vom vedea fiecare dintre noi care este opțiunea românilor pentru un partid sau altul”, adaugă președintele PNL.

Întrebat despre scenariul comasării alegerilor parlamentare cu turul 2 de la prezidențiale, Ciucă a spus: „Dacă aceasta poate fi o soluție, de ce nu, orice poate să diminueze numărul de runde de alegeri. Noi am analizat și turul 1 era cel care se potrivea cel mai bine din punct de vedere legal”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciuca alegeri